Veel voorkomend misverstand over calorieën (Kcal)

Iedereen die ooit aan de lijn heeft gedaan of wellicht bezig is met afvallen, let als het goed is op de calorieën die ze nuttigen.

Dat is natuurlijk ook erg belangrijk, wil je met succes afvallen! Maar vaak kijkt men niet verder dan alleen naar de Kcal op de verpakking en met een beetje geluk kijkt men ook nog  naar de vetten en suikers.

Onze producten bevatten uiteraard zeer weinig vet en suikers of andere zoetstoffen, maar men is soms (terecht) verbaasd over de hoeveelheid Kcal in onze producten. Vaak denken we dat calorieën verkeerd zijn, maar dat is niet altijd juist.

1 portie Be-Slank eiwitrijke Grissini’s van 25g bevat 96 calorieën wat best wel veel lijkt. Zie hieronder dat het eigenlijk wel mee valt. Hier worden namelijk een groot deel van de calorieën geleverd door de eiwitten.
In 100g grissini’s van Be-Slank zit 65g eiwit
1 gram eiwit levert 4 kcal, dus 65g x 4=260 kcal per 100g grissini’s
Uitgerekend naar een portie van 25g= 65 kcal van de eiwitten, de overige 31 Kcal worden grotendeels door de vezels geleverd en iets aan vet, vanwege de sesam.

Kijk je bijv. naar de calorieën van een marsje, bevat deze 99 kcal, maar deze worden niet door de eiwitten geleverd maar door voornamelijk de suikers en vetten.

Kortom, je hebt slechte, maar dus ook goede calorieën.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *