NL

Gratis verzending vanaf € 65,- in NL, BE en DE

Gratis verzending vanaf 65 euro, anders 4,95

Al meer dan 55.650 mensen gingen je voor.

Voor 16u besteld op werkdagen, morgen in huis

Afvallen met shakes – gezond, makkelijk en kan ook echt lekker zijn

Afvallen met shakes is, of beter gezegd, kan een makkelijke en vooral gezonde manier zijn om af te vallen. Dit is wel sterk afhankelijk van welke fabrikant je de shakes koopt. Er zit enorm veel verschil in kwaliteit maar ook in smaak van de shakes, dieetshakes zijn vaak melerig(korrelig). Wat is nu belangrijk om op te letten als je wilt gaan afvallen met shakes? Dat lees je in het artikel hieronder.

Resultaat

Niet voor niets is afvallen met shakes al jarenlang één van de populairste afslankmethodes wereldwijd. Bekende Nederlanders, maar ook wereldsterren zijn afgevallen met behulp van shakes. Waarom? omdat het makkelijk is, je hoeft niet na te denken wat je wel of niet mag en niet onbelangrijk, resultaat!

Gezond

Afvallen met shakes kan echt verantwoord en dus ook gewoon gezond zijn, maar waar moet je op letten bij een goede shake?

  • Weinig suiker
  • minimaal 40% en maximaal 70% eiwitgehalte (hoe hoger hoe beter)
  • minimaal 3 verschillende soorten eiwitten (blend)
  • voldoende vezels voor je stoelgang
  • geen kunstmatige toevoegingen

Veel mensen kijken bij het kopen van een shake eerst naar de prijs. Staat de prijs hun aan en staat er op de voorkant dieetshake of afslankshake en dan denken ze: hiermee kan ik ook prima mee afvallen. Wat is er mis met veel shakes? ten eerste stoppen de meeste fabrikanten ontzettend veel suiker erin, dit is lekker goedkoop en daarmee bezuinigen ze op de eiwitten ( is het duurste ingrediënt). Bekende merken zoals WeightCare, Modifast of kruidvat shakes bevatten tot maar liefst bijna 50% uit alleen maar suikers! Kijk maar eens achterop de pot, het staat er gewoon op vermeld en toch koopt men massaal deze shakes! Benieuwd hiernaar? Kijk dan eens op onze eiwitshake vergelijker.

Eiwitshakes of Maaltijdshakes?

Er zijn vele soorten shakes op internet of in de winkels te koop, maar hebben ook ieder een andere doelgroep. Natuurlijk mensen die willen afvallen, maar ook (top)sporters of mensen die zelfs moeten aankomen of aansterken.

Welke shake voor welke doelgroep:

  • Afvallen –> Maaltijdshakes / Maaltijdvervangers
  • Sporters/bodybuilers –> Eiwitpoeders / Eiwitshakes
  • Aankomen / aansterken –> drinkvoeding bijv. Nutridrink

Let dus op, dat je geen eiwitshakes koopt die uit meer dan ca 70% eiwitpoeder bestaan, hierin zit voornamelijk alleen maar eiwitten en zijn eigenlijk niet bedoelt om er mee af te vallen. (Het is ook geen maaltijd) Toch zijn er genoeg mensen die willen afvallen en eiwitshakes gebruiken (goedkoper). Met eiwitshakes zal je ook prima afvallen, maar niet op een verantwoorde manier en is dus minder ideaal voor het lichaam en op langere termijn krijg je hierdoor juist het bekende jojo-effect, tenzij je deze eiwitshakes aanvult met allerlei vitamines, mineralen en vezels etc.

Kwaliteit van de eiwitten

Naast de verhouding van voldoende eiwitten en weinig suikers, is het soort eiwit ook belangrijk. Eiwitten kan je grofweg verdelen in 2 groepen. Allereerst plantaardige eiwitten, denk aan eiwitten o.a. uit peulvruchten, granen, rijst of noten, het voordeel hiervan is dat deze shakes ook geschikt kunnen zijn voor vegetariërs en veganisten.  Als  tweede heb je dierlijke eiwitten, eiwitten afkomstig van dieren, eieren, melk etc. een-ei-goede-bron-van-eiwitten-280x300Daarnaast kan je ‘gezuiverde’ eiwitten gebruiken genaamd isolaat. Eiwit isolaten zijn zuiverder, minder vet, hebben een hogere biologische waarde en zijn een stuk duurder dan gewone eiwitten (Whey concentraat). Hierop wordt door veel fabrikanten dus ook bespaard en kiezen voor de stuk goedkopere eiwit concentraten. Vervolgens nog de vraag: Oké mijn shake is gemaakt van eiwitten afkomstig van bijvoorbeeld eieren, maar waar komen de eieren vandaan? Denk hierbij aan de eieren van batterijkippen, gebruik van antibiotica, of opgesloten zijn met vele in kleine hokjes i.p.v. scharrelkippen?

Hoe kan het dat afvallen met shakes zo goed werkt?

Afvallen met shakes werkt zo goed, omdat je simpel weg o.a. de koolhydraten en vetten beperkt. Je lichaam haalt normaal gesproken zijn energie uit de voor het lichaam makkelijker op te nemen koolhydraten en moet met shakes de energie nu halen uit complexe eiwitketens. Deze complexe eiwitketens zijn voor het lichaam moeilijker af te breken en is hier dus langer mee bezig.

Wil jij ook afvallen met gezonde shakes?  Bestel direct onze dieet shakes of bekijk hieronder onze best verkochte smaken shakes.

Spaarpunten
×

Je dieetcoach!

Wij zijn bereikbaar via WhatsApp! Start een gesprek via onderstaande coach en wij zullen zo snel mogelijk reageren.
×