Veelgestelde vragen

De Be-Slank maaltijdvervangers zijn zeer evenwichtig samengesteld en bevatten alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Ook voor diabetespatiënten zijn maaltijdvervangers zeker geschikt. Het is wel belangrijk om eerst contact op te nemen met je arts of diabetesverpleegkundige, het kan namelijk zijn dat er minder diabetesmedicatie nodig is.

 

De ‘normale’ shakes van Be-Slank zijn vegetarisch en dus geschikt voor vegetariërs. De basisblend van onze shake is ook Vegan, maar wij kunnen op dit moment (helaas) niet garanderen dat deze shakes ook 100% Vegan zijn. Inmiddels hebben we voor de veganisten ook 2 aparte maaltijdshakes die wel echt Vegan zijn.

De shakes van Be-Slank bevatten geen lactose, maar worden wel verwerkt in een fabriek waar ook melk, ei en pinda worden verwerkt en kan dus sporen van pinda, eieren en melk (inclusief lactose) bevatten.

Ja zeker, alle ingrediënten in de producten van Be-Slank zijn gekeurd door de Europese Unie en voldoen aan de richtlijnen 95/2/EG en 96/8/EG.

De producten van Be-Slank worden geproduceerd in een fabriek in België, die voldoet aan de strengste wetgeving en hygiëne-eisen (o.a ISO 22000 en HACCP). Veiliger en schoner wordt het dus niet.

 

Bij veel eiwit diëten mag je geen fruit i.v.m. de koolhydraten (fruitsuikers).

Er wordt inderdaad bij eiwit diëten wel gezegd om de eerste periode geen koolhydraten te nemen.
Wij willen niet dat je alles moet omgooien wanneer je even op de lijn moet letten, en willen dat je zo dicht mogelijk bij je normale eetpatroon blijft. Hier zijn de shakes ook op aangepast, vandaar dat je gewoon fruit mag.

Geen koolhydraten in je dieet levert zeker wel resultaat op, maar wij kijken naar de lange termijn. Wij zijn van mening dat je je lichaam beter kleine beetjes koolhydraten (dus gewoon fruit en aardappelen/rijst) kan geven om het jojo effect te voorkomen.
Wanneer je weer gewoon zou gaan eten, gaat je lichaam eerst zorgen dat de ‘gemiste’ koolhydraten worden opgevuld. wanneer je tijdens het dieet steeds beetjes koolhydraten eet, heb je daar geen last van.

Ja, dat kan zelfs prima. Veel mensen denken vaak dat uit eten gaan slecht is, maar uit eten gaan gaat prima samen met afvallen en shakes. Als voorafje kan prima een carpaccio en als hoofdgerecht een lekker malse biefstuk of iets met (wit)vis, want deze bevat weer goede vetten. Uiteraard spreekt het voor zich dat je niet kiest voor een saté van varkensvlees en satésaus. Daarnaast worden er altijd groenten en rauwkost geserveerd waar je natuurlijk onbeperkt van mag eten. Alleen het schaaltje gefrituurde aardappelen en sausjes laat je dan gewoon staan. Als dessert neem je een lekker kopje koffie (zonder bonbon) of een schaaltje met allerlei vers fruit. Zo zie je, dat je prima uit eten kan tijdens je dieet!

Een vieze smaak in je mond komt soms voor. Het lijkt misschien vreemd, maar dit is meestal een goed teken!

Het heeft namelijk te maken met ketonen. Dit zijn stoffen die vrijkomen bij de verbranding van vetten. Het is voor het lichaam makkelijker om koolhydraten als brandstof te gebruiken dan vetten. Als de koolhydraatreserves (dat heet glycogeen) op zijn, gaat ons lichaam energie halen uit je vetreserves en dat is precies wat je wilt. Afvalstoffen uit vetverbranding zijn de ketonen die je soms als vieze smaak ervaart. Je kunt best een stukje kauwgom gebruiken (suikervrij). Een stukje kauwgom is dusdanig klein en licht dat het nauwelijks koolhydraten bevat. Eet echter geen pakje per dag natuurlijk, want ook in suikervrije kauwgom zitten weer zoetstoffen!

Je tanden poetsen of mondwater gebruiken, kan natuurlijk ook helpen om je weer een frisse adem te geven.

De shakes van Be-Slank meng je met een zuivelproduct zoals bijvoorbeeld (magere) melk. Hieronder enkele voorbeelden die je kunt gebruiken:

  • Melk (magere)
  • Karnemelk
  • Sojamelk (ongezoete)
  • Rijstmelk
  • Water
  • Amandelmelk
  • Yoghurt
  • Kwark
  • Biogarde yoghurt met 1 stuk fruit erdoor (TIP)

Wil je een lekkere luchtige shake? Gebruik dan onze handige shaker met een handig zeefje voor een heerlijke luchtige shake!

 

Wanneer er iets niet goed is aan de producten of u krijgt het verkeerde toegestuurd, dan kunt u te allen tijde uw geld terugkrijgen of we sturen u alsnog het juiste toe. Ook betalen wij dan de verzendkosten.

Wanneer u zelf een verkeerd product heeft gekozen en de verpakking is nog gesloten, ook dan betalen wij u het aankoopbedrag terug. U bent er dan wel zelf verantwoordelijk voor het product binnen 4 weken bij ons te laten bezorgen. Een aangebroken verpakking kunnen wij helaas niet terugnemen. Vermeld altijd je ordernummer en je persoonlijke gegevens, zodat wij dit netjes kunnen afhandelen.

Retouradres:

Anjerplein 1

9753 GT Haren