Veelgestelde vragen

Niemand wil een crashdieet volgen of last krijgen van het bekende jojo-effect. Wij bieden hulp met onze shakes die lekker smaken, op natuurlijke basis zijn en ook nog eens weinig suikers bevatten. Al onze afvalshakes zijn plantaardig en bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond af te vallen.

Onze maaltijdshake zit bomvol met maar liefst 5 verschillende plantaardige eiwitten welke je buik urenlang stil houden. Daarnaast vezels genoeg en goede koolhydraten (voor je energie), en maar liefst 25 vitamines en mineralen. Belangrijk is wel wat je naast je het Be-Slank dieet ook gezond eet. Zie hiervoor ons dieet schema. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is onze gratis Dieetcoach wellicht iets voor jou.

Zowel gewone frisdranken als light-frisdranken zijn geen gezonde keuzes. Light-frisdrank bevat echter geen (of in ieder geval minder) suiker, dan gewone frisdrank. Daarbij bevat die dus ook minder calorieën. Als je wil afvallen, en toch wilt genieten van een glaasje fris, kun je dus beter light-frisdrank kiezen.

Het beste kun je water drinken. Dat is ook beter voor je tanden. Door het zuur in (light-)frisdrank kunnen je tanden worden aangetast. Af en toe een glas frisdrank kan dus geen kwaad, maar geniet met mate.

Ons advies: weeg jezelf niet elke dag! 1 Keer per week wegen is meer dan genoeg. Het nadeel van elke dag wegen, is dat je elke (vocht) schommeling in je lichaam ziet. Als je een glas water drinkt ben je gelijk alweer 200g zwaarder? Nee toch. Je waterbalans kan behoorlijk variëren van dag tot dag. Ook houden veel vrouwen rond hun menstruatieperiode vaak meer vocht vast. Dit kan soms wel oplopen tot wel 2 liter! Bedenk ook dat 1 kg vet kwijt raken gelijk staat aan ongeveer 8000 kcal. Je lichaam heeft zo’n 2000 – 2500 kcal per dag nodig, met ons dieet zit je ongeveer op 1200 kcal (advies) per dag, wat dus een vermindering van zo’n 800 – 1300 kcal per dag is. Dit resulteert na een week in ongeveer 1 kg vetafname. Uiteraard is dit per persoon verschillend en kan dit sneller gaan, door extra te gaan bewegen.

De Be-Slank maaltijdvervangers zijn zeer evenwichtig samengesteld en bevatten alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Ook voor diabetespatiënten zijn maaltijdvervangers zeker geschikt. Het is wel belangrijk om eerst contact op te nemen met je arts of diabetesverpleegkundige, het kan namelijk zijn dat er minder diabetesmedicatie nodig is.

 

De ‘normale’ shakes van Be-Slank zijn vegetarisch en dus geschikt voor vegetariërs. De basisblend van onze shake is ook Vegan, maar wij kunnen op dit moment (helaas) niet garanderen dat deze shakes ook 100% Vegan zijn. Inmiddels hebben we voor de veganisten ook 2 aparte maaltijdshakes die wel echt volledig Vegan zijn.

De shakes van Be-Slank bevatten geen lactose, maar worden wel verwerkt in een fabriek waar ook melk, ei en pinda worden verwerkt en kan dus sporen van pinda, eieren en melk (inclusief lactose) bevatten.

Jazeker, alle ingrediënten in de producten van Be-Slank zijn gekeurd door de Europese Unie en voldoen aan de richtlijnen 95/2/EG en 96/8/EG.
De producten van Be-Slank worden geproduceerd in een fabriek in België, die voldoet aan de strengste wetgeving en hygiëne-eisen (o.a ISO 22000 en HACCP). Veiliger en schoner wordt het dus niet.

Bij veel eiwit diëten mag je geen fruit i.v.m. de koolhydraten (fruitsuikers).
Er wordt inderdaad bij een eiwitdieet wel gezegd om de eerste periode geen koolhydraten te nemen.
Wij willen niet dat je alles moet omgooien wanneer je even op de lijn moet letten, en willen dat je zo dicht mogelijk bij je normale eetpatroon blijft. Hier zijn de shakes ook op aangepast, vandaar dat je gewoon fruit mag.

Geen koolhydraten in je dieet levert zeker wel resultaat op, maar wij kijken naar de lange termijn. Wij zijn van mening dat je je lichaam beter kleine beetjes koolhydraten (dus gewoon fruit en aardappelen/rijst) kan geven om het jojo effect te voorkomen.
Wanneer je weer gewoon zou gaan eten, gaat je lichaam eerst zorgen dat de ‘gemiste’ koolhydraten worden opgevuld. wanneer je tijdens het dieet steeds beetjes koolhydraten eet, heb je daar geen last van.

Ja, dat kan zelfs prima. Veel mensen denken vaak dat uit eten gaan slecht is, maar uit eten gaan gaat prima samen met afvallen en shakes. Als voorafje kan prima een carpaccio en als hoofdgerecht een lekker malse biefstuk of iets met (wit)vis, want deze bevat weer goede vetten. Uiteraard spreekt het voor zich dat je niet kiest voor een saté van varkensvlees en satésaus. Daarnaast worden er altijd groenten en rauwkost geserveerd waar je natuurlijk onbeperkt van mag eten. Alleen het schaaltje gefrituurde aardappelen en sausjes laat je beter gewoon staan. Als dessert neem je een lekker kopje koffie (zonder bonbon) of een schaaltje met allerlei vers fruit. Zo zie je, dat je prima uit eten kan tijdens je dieet!