Wat is een goede buikomvang?

De buikomvang is 1 van de manieren om te bepalen hoe je er voor staat met je gewicht. Makkelijk en iedereen kan het zelf meten, want de weegschaal zegt niet altijd alles (meestal wel). Het kan namelijk zo zijn, dat de weegschaal jou gunstig gezind is, maar dat het vet wat je hebt, allemaal op buik zit, waar je lichaam het vet opslaat is erfelijk bepaald. Zoals de meeste wel weten is het buikvet het gevaarlijke vet en is daarom belangrijk om in de gaten te houden. Dus voor veel mannen is het oppassen geblazen (de bekende bierbuik) en ook zij zullen moeten afvallen/sporten als zij van die buik af willen. Hieronder een tabel met de buikomtrek, maar neem ook eens een kijkje op onze BMI berekenen online – Heb ik een gezond gewicht?, deze geeft afhankelijk van je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht aan wat jou ideale gewicht zou moeten zijn en geeft ook een advies wat je hieraan zou kunnen doen.

Buik omtrek

Vrouwen Omtrek Uitleg
> 80 Je hebt een matig verhoogd risico op ziekten.
> 88 Je hebt een ernstig verhoogd risico op ziekten, probeer je buikomtrek < 88 te krijgen, door te gaan afvallen!
Mannen Omtrek Uitleg
> 94 Je hebt een matig verhoogd risico op ziekten.
> 102 Je hebt een ernstig verhoogd risico op ziekten, probeer je buikomtrek < 102 te krijgen, door te gaan afvallen!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *