Uit eten gaan tijdens het afvallen

We gaan allemaal wel eens uit eten, maar als we aan het diëten zijn zien we ineens allemaal beren op de weg. Het uit eten gaan is dan ook vaak een grote uitdaging. Het is gezellig en er staan allemaal heerlijke dingen op het menu. Je zou bijna even doen alsof je niet aan het afvallen bent. Zo houd je de schade beperkt:

Neem iets te eten vóór je gaat eten.uit eten tijdens dieet
Een etentje is vaak op een later tijdstip dan normaal. Tegen de tijd dat je aan tafel zit, heb jij een grommende maag en voel je je zo flauw als een appel. Het resultaat is meestal dat je daardoor meer bestelt en dus ook meer eet. Eet daarom 1 – 2 uur voor je gaat iets lichts. Dat kan een kommetje kwark zijn met fruit, of je maakt een bakje met wat tomaat, komkommer enz. Zo heb je straks niet het gevoel dat je moet ‘aanvallen’ en laat je je niet leiden door dat gerommel van binnen!

Pas het menu aan.
In een restaurant wordt er vaak gevraagd of alles voldoende is en of er nog iets bij gebracht moet worden. Meestal wordt de friet weer aangevuld, maar er wordt nooit gevraagd om een schaal rauwkost of groente extra. Gewoon doen!

De lekkere sausjes maken een gerecht misschien nog lekkerder, maar zijn het de calorieën waard? Vraag rustig of de saus apart gebracht kan worden, of ze een schaaltje groente extra brengen etc. De meeste restaurants gaan hier heel goed mee om.

Kies een slim gerecht.
Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke pizza met extra kaas of een groot bord pasta. Probeer de verleiding te weerstaan en ga voor een lekker kip- of visgerecht. Het is net zo lekker als een pizza, maar het scheelt een heleboel calorieën!

Buffetten.
Ook al heb je een ijzeren discipline, iedereen weet hoe moeilijk het is, om met een buffet om te gaan. Alles is lekker en de keuze is zo groot! Je wilt natuurlijk van alles een beetje proeven. Uit onderzoek blijkt nou eenmaal dat wanneer mensen meer keus hebben, ze ook echt meer eten. De beste tip is: vermijd ze!

Schuldgevoel
Je schuldig voelen na een etentje levert helemaal niets op. Zorg er dan wel voor dat je naderhand niet denkt… die chocola kan nu ook wel, als het niet helemaal goed gegaan is. Na je etentje ga je gewoon vol moed weer verder met afvallen.

Ga je uiteten? Hiervoor hebben wij ook  eetlustremmers en vetblokkers. Deze zijn niet te vergelijken met degene die in de supermarkten/drogist liggen. Daarin zit maar een kleine hoeveelheid werkzame stof en passen prima in een eiwitdieet. Ideaal voor als je uit eten gaat!

bestel nu eiwitdieet Be-Slank

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *