Eet een schaaltje yoghurt na de warme maaltijd

Wat veel mensen niet weten of doen is: eet een schaaltje yoghurt na de warme maaltijd. Vaak denk je,  je toetje laten staan is stap 1 bij het afvallen. Dit geldt wel voor calorierijke toetjes, maar niet voor een schaaltje yoghurt waar veel eiwitten in zit.

Belangrijk voor je lichaam is, dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt tijdens het afvallen. Deze eiwitten zorgen er ook voor, dat je langer een verzadigd gevoel blijft houden. Dit is tijdens het afvallen natuurlijk erg belangrijk om snaai momenten te voorkomen. Je lichaam moet namelijk eerst de eiwitten afbreken tot aminozuren en dat kan enkele uren duren, in tegenstelling tot de snelle suikers. Hiervan krijg je last van suikerschommelingen en daardoor krijg je weer trek.

Voor de mensen die niet zo van yoghurt houden door het zurige, doe een scheutje vla er door. Let wel minimaal 75% yoghurt!

Wat ook lekker is voor extra eiwitten, 1 eetlepel maaltijdvervanger van Be-Slank erdoorheen, waardoor je bijv een aardbei -yoghurt toetje krijgt.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *