6 tips voor succesvol afvallen!

Afvallen is soms makkelijker dan je denkt. Je denkt vaak bij een dieet dat je op een cracker moeten leven.

Tip 1: kies niet voor fastfood, maar maak slimmere keuzes.

Fastfood is lekker en vooral erg makkelijk, maar het bevat zo ontzettend veel calorieën, dat je bijna 3 dagen niet hoeft te eten.  Wees verstandig en maak slimme keuzes. Maak bijvoorbeeld een wrap met kip en veel groenten, of een omelet gevuld met groenten.

Tip 2: drink niet meer dan 1 frisdrank per dag.

Frisdrank kan je overal krijgen. Thuis, op het werk, maar ook onderweg uit de automaat.  Light frisdrank klinkt misschien als een goede oplossing, maar water, thee of ongezoet vruchtensap is beter. Drink vooral veel water en kies maximaal 1x per dag voor een frisdrank.

Tip 3: kies de juiste ontbijtgranen.

Een kommetje yoghurt met cruesli wordt vaak gegeten als ontbijt. Pas op, want vaak is dat een echte caloriebom. De meeste ontbijtgranen zitten boordevol suikers. Maak de keuze voor ongezoete vezelrijke granen, dat voorkomt ook dat je snel weer trek krijgt.

Tip 4: Neem dagelijks je groente en fruit.

Zorg ervoor dat je je dagelijkse portie krijgt. Om te varieren kun je een fruitsalade als toetje maken of maak er een heerlijke smoothie van.

Tip 5: drink alleen in het weekend alcohol

Een glaasje wijn of een biertje mogen dan wel erg lekker zijn, maar ze bevatten veel calorieën en houden je daarnaast voor lange tijd uit je vetverbranding. Probeer je alcoholverbruik te beperken tot  1 dag in het weekend, max. 2 glazen.

Tip 6: neem een drankje in plaats van een toetje

Neem na de maaltijd een kop thee of een kop koffie, zo zul je minder geneigd zijn nog een toetje te nemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *