Afvallen en barbequen.

Gezellig en lekker! En als je een beetje op let, kan het nog gezond zijn ook! Eten van de barbecue wordt op de zelfde manier bereid als gegrild voedsel en past hierdoor prima bij het afvallen.
Maar…laat de vette sauzen en de drankjes staan!

Afvallen en bbq tip 1.
Kies voor de juiste dingen. Denk aan kip, mager vlees, vis en groenten. De kip kun je het beste zonder vel eten en een teveel aan vet kun je van het vlees snijden. Maak zelf groentespiezen, van paprika, champignon en ui.

Afvallen en bbq tip 2.
Hamburgers, worsten, speklappen en sauzen zijn erg rijk aan vetten en calorieën dus neem er maar één van. Of maak zelf hamburgers van mager rundergehakt.

Afvallen en bbq tip 3.
Zet geen kant en klare salades op tafel, maar rauwe groente met een dipsaus – reepjes groene, gele en rode paprika, staafjes wortel en knolselderij, roosjes bloemkool en broccoli, witloofblaadjes, radijsjes, cocktailtomaatjes, komkommer, enz. serveer ze met een dipsausjes: een dressing op basis van yoghurt, een sausje op basis van blauwschimmelkaas of een mosterddressing.

Afvallen en bbq tip 4.
Laat staan! De dips, slaatjes en sauzen die je altijd op barbecues vindt. Bijna altijd zijn ze gemaakt met mayonaise, olie of room en zitten werkelijk bomvol calorieën. Kies of voor een rode saus of een saus op yoghurt basis, zoals tzatziki (eigenlijk is het een komkommersalade). Dit scheelt heel vaak al de helft van de calorieën die je met een barbecue binnen krijgt.

Afvallen en bbq tip 5.
Ga niet te hongerig naar een barbeque. Zorg dat je van tevoren wat fruit hebt gegeten, of neem een kommetje yoghurt. Dan is de kans dat je je helemaal vol eet een stuk kleiner!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *