Wat is een goed ontbijt voor afvallen?

Wat is een goed Ontbijt voor Afvallen?

goed ontbijt voor afvallenDe meesten weten het wel, het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag. Toch zijn er veel mensen die het ontbijt overslaan. Ook zijn er mensen die serieus bezig zijn met afvallen en toch niet ontbijten. Een reden die wij vaak horen is: ‘Geen tijd’ of ‘Geen hap door mijn keel kunnen krijgen’. Denk er toch maar eens over na, ontbijten is namelijk erg belangrijk, zeker voor wie wil afvallen, een ontbijt hoort erbij.

 Waarom is ontbijten zo belangrijk?

Na een lange nacht(rust) heeft je lichaam behoefte aan energie (vitamines, mineralen en eiwitten). Met het ontbijt start je als het ware, je “verbrandingskacheltje” op! Je spijsvertering wordt op gang gebracht en een goed ontbijt voorkomt ook, dat je later op de dag veel minder honger krijgt. Hiermee voorkom je, dat je zwak bent om bijvoorbeeld 10.30u, wanneer je collega je net een gevulde koek bij de koffie aanbiedt of dat je iets uit de snoeppot in de kantine pakt. Door een goed en gezond ontbijt gaat het afvallen gewoon makkelijker.

Afvallen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de calorieën van je ontbijt sneller verbrandt dan van de overige maaltijden. Breng je spijsvertering op gang met een goed ontbijt en voorkom verleidingen gedurende de dag. Je zult merken dat je meer zult afvallen, dan wanneer je je ontbijt overslaat.

Wat is een goed ontbijt?

Even er van uit gaan dat je wilt afvallen, is een goed ontbijt een ontbijt met veel eiwitten en vezels en een eiwitrijke cornflakesminimum aan koolhydraten en vetten. Denk aan een schaaltje yoghurt of magere kwark met bijv. muesli of lijnzaad. Geen Cruesli, want dit is over het algemeen gezoet met veel suikers. Een bruine boterham met 30+ kaas is ook gezond, maar voor wie wil afvallen, bevat het weer extra koolhydraten welke we het liefst willen beperken.

Een volwaardig ontbijt is uiteraard ook, een schaaltje magere yoghurt met 2 eetlepels eiwitpoeder van Be-Slank . Het is een volwaardige maaltijdvervanger met veel eiwitten , vezels en uiteraard weinig suikers en vetten, eventueel aan te vullen met de eiwitrijke cornflakes van Be-Slank. Als je hiermee ontbijt heb je een compleet volwaardig ontbijt, waarmee je de dag goed kunt beginnen. Drink ook het liefst 2 glazen water bij je ontbijt, je lichaam heeft tijdens de nacht namelijk heel wat vocht verloren.

Heb jij ’s ochtends weinig tijd? Gebruik dan de shakes van Be-Slank. 2 eetlepels in onze handige shaker,  melk erbij en binnen 10 seconden heb jij een goed én volwaardig ontbijt! Daarnaast hebben we ook overheerlijke eiwitrijke muesli in de smaken Choco Caramel en Rode Vruchten voor een lekkere bite.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *