Yokebe Shake versus Be-Slank Afslankshakes Recensie

Op dit moment wordt er veel geadverteerd met het ‘nieuwe’ dieet: Yokebe afslankshakes en werd mij vaak de volgende vragen gesteld: wat is Yokebe shakes? Hoe werkt Yokebe? En is Yokebe gezond? In deze review zullen we die vragen beantwoorden. Echt nieuw is Yokebe eigenlijk niet, want deze bestaat al sinds 2010 in Duitsland. Maar is vanaf
yokobe shakes vergeleken met Be-Slank afslankshakes2016 in Nederland op de markt geïntroduceerd als de zoveelste dieetshake. De shake wordt o.a. verkocht bij Kruidvat en Etos.

De keuze uit dieet shakes is groot en daardoor ook niet meer te overzien voor de gemiddelde persoon. Daarom hebben wij ook een overzichtelijke eiwitshake vergelijker gemaakt, om zo eenvoudig de verschillende shakes met elkaar te vergelijken.

Nu zijn wij van Be-Slank natuurlijk nieuwsgierig naar onze ‘concurrenten’, wordt Yokebe nu de eerste waarmee Be-Slank zich kan meten?  We gaan op onderzoek uit!

Bevat tot 2 keer meer proteine

Yokebe maakt reclame met: ‘bevat tot 2 keer meer proteine!’ maar tot 2 keer meer proteine dan wat? Dus maar even kijken naar de voedingswaarden, maar wat blijkt, Yokebe vermeldt geen voedingswaarden per 100g poeder (wettelijk wel verplicht), maar geeft alleen aan per 100ml, opnieuw de vraag: 100ml wat? Nu dacht ik eerst, dat is vast een typefout op de verpakking, maar als ik naar de voedingswaarden per bereide portie kijk, klopt het ook niet. Nu kan ik aan de hand van de bereide porties het ongeveer terugrekenen naar 100 gram, maar het blijft een indicatie, omdat het merk van de melk en de halve theelepel olie waarin het opgelost wordt van invloed zijn op de voedingswaarden.

Dit omgerekend hebbend, kom ik uit op ongeveer het volgende:

per 100 gram Be-Slank   Yokebe
kcal 369 382
Totaal Eiwit (g) 65.0 48.5
Suikers(g) 2.9 31.0
Vet (g) 4.1 7.1
Vezels (g) 19.7 0.0

Verschil in shakes

Op het eerste gezicht, ziet het er niet zo slecht uit en valt het mij mee. Ik heb, zoals je in onze eiwitshake vergelijker kan zien wel veel erger gezien. Toch zijn er zeker verschillen, het grootste verschil zit in de hoeveelheid koolhydraten. 35,1% en voor wie wil afvallen is het behoorlijk hoog en voor wie een koolhydraatarm of -beperkt dieet volgt is deze shake dus ook ongeschikt. Daarnaast bevat de Yokebe shake ook geen enkele voedingsvezel, dit kan dan weer problemen geven met je stoelgang of je moet extra vezeltabletten nemen om dit aan te vullen. Ook adverteren ze met geen toegevoegde suikers, maar honing is ook een soort toegevoegde suiker en 1 shake van yokebe bevat toch ruim 4 suikerklontjes en ook nog eens 17% maltodextrine (vandaar het hoge koolhydraat gehalte), maltodextrine wordt ook juist gebruikt voor mensen die willen aankomen!

Kwaliteit

Voor wie wil afvallen is het eiwitgehalte het allerbelangrijkste. Eiwitten zijn het duurste ingrediënt en daar wordt zoveel mogelijk op bezuinigd (vervangen voor suikers). Nu moet ik zeggen dat het eiwitgehalte mij niet tegenvalt, al is hier wel wat over te zeggen. Yokebe shake maakt gebruik van 2 soorten eiwitten, namelijk: Soja en Wei eiwitten, welke verschillend worden afgegeven aan je lichaam. De wei eiwitten leveren snel energie en de Soja eiwitten geven later de energie, zodat je honger gevoel vertraagd wordt, een mix / blend van eiwitten is dus aan te bevelen. Be-Slank bestaat uit maar liefst 6 verschillende eiwitten. Welke allemaal op een ander tijdstip hun energie afgeven aan het lichaam en je zo veel minder snel last zal krijgen van een hongergevoel / dipje. Daarnaast zijn de eiwitten van Be-Slank gezuiverd, waardoor de ‘kracht’ van de eiwitten beter is (isolaat). Dit kan je herkennen door bij de ingrediënten te kijken of er bijvoorbeeld staat: soja eiwit of soja eiwit isolaat.

Smaak

Smaak is natuurlijk erg persoonlijk, de shake van Yokebe smaakt beetje zoetig (niet verkeerd) maar ook korrelig / zanderig, dit zijn de wei eiwitten die je proeft. De meeste zijn daar geen liefhebber van en daarom zal je deze dus ook niet tegenkomen in de shakes van Be-Slank. Qua keuze in smaken, ben je snel klaar! Er is geen keus bij Yokebe, Be-Slank heeft standaard 8 verschillende smaken en vaak ook 1 of 2 limited editions.

100% natuurlijke shake

Een onverwachts pluspunt voor Yokebe, de shakes zijn 100% natuurlijk en bevatten geen kunstmatige conserveringsmiddelen, zoetstoffen, smaakstoffen en gluten- en lactosevrij . Uiteraard zijn de shakes van Be-Slank ook 100% natuurlijk, zijn ook gluten- en lactosevrij en extra, ook sojavrij.

Prijs van de shakes

Een pot maaltijdshake van Yokebe kost 15,95 euro en een pot Be-Slank 24,95 euro. Nu denk je, dat scheelt nogal in prijs, maar in een pot Yokebe shake zitten ‘maar’ 10 shakes en in een pot van Be-Slank 16 shakes. Omgerekend naar de prijs per shake is het 1,60 per Yokebe shake en 1,56 euro per Be-Slank shake en de prijs kwaliteitsverhouding nog niet meegerekend.

Eindconclusie beoordeling

De shake van Yokebe is zeker niet de slechtste shake, maar een middelmatige afslankshake, maar gezien het feit dat de koolhydraten duidelijk hoger zijn, je geen keus hebt in smaak en de mindere kwaliteit eiwitten van Yokebe shakes, de prijs zelfs een fractie hoger is (omgerekend), laat ik de keuze aan jou 🙂

1 reactie

  1. Mariska op zegt:

    Ik heb de yokebe gekocht omdat er inderdaad veel reclame voor word gemaakt en koste mij 25 euro….
    ik vond de smaak echt niet fijn. Het zanderige maakte het voor mij nog onsmakelijke maar zette door….na 3 dagen worstelen toch snel weer jullie be slank besteld met de verschillende smaken. Nu moet ik zeggen dat ik het shaken geen feestje vind maar ik kan in ieder geval elke keer uitkijken naar een zeer smakelijke shake en dat maakt het lijnen vele malen makkelijker. Bedankt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *