Afvallen en op vakantie gaan?

Als je een dieet volgt en het ritme lekker te pakken hebt, heb je grote kans dat dit uit dit ritme raakt door je vakantie. Tijdens de vakantie ga je door de vakantie stemming vaak (te) makkelijk denken en vaak gehoord is dan ook: ‘Je hebt maar 1 keer vakantie’. Dit is natuurlijk zo en natuurlijk mag je best wat extra’s tijdens je vakantie, maar het is ook maar 1 keer kerst, 1 keer jarig, 1 keer jubileum, 1 keer samen weekendje weg etc.

Eenmaal thuis wil je de draad van het afvallen wel weer oppakken, maar je hebt nog een weekje vrij of de kinderen zijn nog een paar weken thuis, waardoor je toch nog even wacht tot je weer aan het werk bent of dat de kinderen weer naar school gaan. Nu ga ik het echt weer oppakken! Eenmaal zover kom je er vaak achter dat het afvallen niet meer zo goed wil lukken als voor je vakantie, het ritme wil er niet meer inkomen en je bent de nodige kilo’s aangekomen waar je ook niet echt vrolijk van wordt.

Hoe voorkom je de vakantiekilo’s

Maak van te voren duidelijke afspraken met jezelf, wat mag je van jezelf wel en wat niet (ijs, chips, wijn, toastjes, nootjes, kaas) en ook belangrijk hoe vaak. De praktijk leert, dat mensen die van te voren hierover nagedacht hebben niet tot weinig aankomen tijdens hun vakantie. Bereid jezelf voor op je vakantie, neem snacktomaatjes, snackkomkommers etc mee als je gaat kamperen, koop bij de groenteboer lekkere (rijpe) watermeloenen of mango’s. Reken maar eiwit chips glutenvrijdat dit ook lekker is en vooral achteraf ben je blij dat je niet gekozen hebt voor de borrelnootjes die bomvol zitten met calorieën.

Heb je af en toe toch zin in iets te knabbelen, dan hebben wij ook verantwoorde chips, grissini’s, koekjes of lekkere tussendoor reepjes. Welke allemaal prima passen in een eiwitrijk dieet.

Terug van vakantie

Belangrijk is dat je het afvallen niet uit stelt. Spreek weer van te voren met jezelf af, dat je bij terugkomst gelijk weer de draad gaat oppakken. Eventueel nog iets minder streng dan voor je vakantie, maar zeker strenger dan tijdens je vakantie, een tussenweg zeg maar. En geloof me, de vakantiekilo’s die je jezelf bespaart stimuleren om snel weer de draad op te pakken met het afvallen.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en succes met het afvallen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.