6 gezonde snacks voor je avond cravings

Je kent het wel, zit je ’s avonds na het eten lekker op de bank en plotseling krijg je honger. En niet zomaar trek, je hebt het gevoel alsof je echt iets móet eten. Hoe zonde is het dan als je naar de vette chips of chocolade grijpt. Zeker als je de hele dag netjes aan je dieet of plan hebt gehouden om gezond te eten. Met honger naar bed gaan is echter ook niet gezond, je lichaam geeft niet voor niets het signaal dat je wat moet eten. Gelukkig zijn er ook genoeg gezonde avondsnacks waarmee je je honger kunt stillen, zónder dat je je harde werk ongedaan maakt. Zo kun je nog steeds verantwoord afvallen én volop genieten. Hieronder lees je voor welke snacks je het beste kunt kiezen in de avond:

1.      Chips

Wacht even, dit ging toch over gezonde snacks? Zeker! Maar soms is het natuurlijk gewoon gezellig en lekker om wél die chips te nemen. Zeker als je familie of partner ook lekker aan het snacken is. Gelukkig zijn er voldoende gezonde alternatieven voor de vette supermarkt chips. Je kunt natuurlijk groentechips proberen maar dat komt vaak niet in de buurt bij ‘echte’ chips. Kies in plaats daarvoor eens voor deze proteïne chips met baconsmaak of deze tomaat & oregano chips. Beide soorten bevatten weinig suiker en zijn verrijkt met eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen. Bovendien zijn ze écht lekker knapperig en smaken ze naar de real deal.

2.      Fruit

In fruit zitten belangrijke vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Deze heb je allemaal nodig om je fit te voelen en het verouderingsproces tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een banaan of een handje bosbessen. Je kunt het ook combineren met een bakje yoghurt zodat je ook een portie eiwitten binnen krijgt. Hierdoor houdt je langer een vol gevoel. Er kan veel suiker in fruit zitten, dus let wel op de portie grootte en probeer niet direct te gaan slapen na deze avondsnack. Door de suikers kan het moeilijker zijn om snel in slaap te vallen.

3.      IJs

Heb je zin in een toetje na het eten of wil je een lekker ijsje ’s avonds? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit proteïne vanille ijs! Het is een gezond en lekker alternatief voor roomijs, dus zonder overdreven hoeveelheden suiker en vetten. Het proteïne vanille ijs heeft een volle en romige vanille smaak en bevat stukjes hazelnoot. Het ijs is laag in suikers, koolhydraten en vetten en rijk aan eiwitten.

4.      Een handje noten

In noten, pitten en zaden zitten belangrijke eiwitten en de goede vetten Omega 3 en 6. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieropbouw en helpen je spieren herstellen na het sporten. En als je een gezonde spieropbouw hebt, helpt dit je ook bij het afvallen! Een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten en noten is een uitstekende keuze als gezonde avondsnack. Noten en pitten kunnen calorierijk zijn en je hebt er maar weinig van nodig om een verzadigd gevoel je krijgen. Kijk dus goed naar de portiegrootte en neem niet meer dan nodig is.

5.      Gezonde koekjes en repen

Ook voor je vertrouwde koekje is een gezond en lekker alternatief te vinden! Bijvoorbeeld deze eiwitrijke appel kaneel koekjes. Een heerlijk bros en knapperig koekje met de warme smaken van appel en kaneel. Maar natuurlijk laag in suiker en koolhydraten en mét toegevoegde eiwitten en vitaminen. Zin in een meer exotische smaak? Probeer dan de crunchy coconut proteïnereep! Ook deze is lekker knapperig en rijk aan eiwitten en vezels. Zo kun je zonder schuldgevoel toch lekker genieten.

6.      Een maaltijdshake

Heb je écht honger denk je dat een snack dit hongergevoel niet kan stillen? Dan kun je er ook voor kiezen om een (halve) maaltijdshake te nemen. Zo kun je toch genieten van de lekkere smaak van vanille, bosvruchten of chocolade én weet je zeker dat je alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Alle maaltijdshakes zijn glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch. Bovendien zijn ze verrijkt met 5 soorten plantaardige eiwitten en bevatten ze 25 vitaminen en mineralen. Zo weet je zeker dat je jouw avond cravings kan stillen zonder dat je al je harde werk teniet doet.

Een laatste tip

Probeer niet te streng te zijn voor jezelf, een lekkere snack op zijn tijd is natuurlijk prima! En af en toe snacken kan je juist helpen bij het afvallen. Een gezonde snack nemen als je daar zin in hebt, helpt je om balans te houden. Daarnaast voorkomt het dat je later wel toegeeft aan je cravings en vervolgens wel die hele zak chips op eet. Als je kiest voor een gezond alternatief van jouw favoriete snack houdt je het leuk én lekker voor jezelf! Zo kun je op een verantwoorde manier afvallen en gewoon blijven genieten van al het lekkers dat er is.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *