StraightAway versus Be-Slank shake ervaring

Enige tijd geleden schreven wij onze ervaring / vergelijking over Yokebe afslankshake versus Be-Slank shakes. Inmiddels wordt er ook al een tijdje geadverteerd op o.a. TV en Radio over Straight Away shakes. Het dieet van Nederland voor Leuker, Lekkerder en Makkelijk afvallen. Althans volgens Straight Away, maar is dit ook zo? en is Straight Away dieet gevaarlijk? We nemen het eens onder de loep en vergelijken de ingredienten / voedingswaarden met die van Be-Slank en uiteraard de smaak… tja dat is natuurlijk erg persoonlijk, al denk ik wel dat ik weet welke shake mensen zullen kiezen bij een blinde test. We lezen ook veel slechte ervaringen op het internet omtrent de smaak van de Straight Away shakes.

De shakes van StraightAway zijn niet verkrijgbaar in de winkel en zijn niet via webshops te bestellen, maar alleen te verkrijgen bij een StraightAway coach onder begeleiding. Dit laatste is zeker een positief punt bij StraightAway, zo voorkom je mensen die shakes wel eens willen proberen, maar er niet echt voor gaan en daarna meestal geen goede reclame zijn voor anderen. Be-Slank biedt coaching aan via de E-coach, maar natuurlijk is persoonlijk contact met de klant beter. Even een opbeurend gesprek met je klant is zeker een toegevoegde waarde. Dat de shakes niet verkrijgbaar zijn in de winkel is eigenlijk meestal alleen maar beter, de meeste huidige afslankshakes verkrijgbaar in de winkel/drogist zijn niet best en zeker zonde van je geld, maar hier gaan we nu niet verder op in.

Voedingswaarden van Straight Away shakes versus Be-Slank maaltijdshakes:

per 100 gram Be-Slank   StraightAway
kcal 369 390
Eiwit (g) 64.3 38.4
Koolhydraten (g) 11.3 36.8
     Waarvan suikers(g) 2.9 24.5
Vet (g) 4.1 7.0
Vezels (g) 19.7 5.2

Verschil in dieet shakes

Zoals je ziet zit er niet veel verschil in de Kcal, maar dit is meestal ook niet het ‘probleem’. Het gaat er namelijk om waarmee je de Kcal mee maakt. Dan zie je o.a. dat er minder eiwitten in de shakes van StraightAway zitten, maar het grootste verschil zit hem in de Koolhydraten (suikers) en in de vezels. De suikers spreken voor zich en we zien regelmatig shakes die nog veel meer suikers bevatten tot maar liefst 60%! (zie onze shake vergelijker). Maar de vezels zijn zeker ook niet onbelangrijk. Veel mensen hebben bij gebruik van shakes last van hun stoelgang, dit kan meerdere oorzaken hebben. Bij gebruik van afslankshakes krijg je al minimaal aan voedingsstoffen binnen welke je lichaam bijna volledig zal gebruiken en daarom val je dus o.a. hierom ook af. Hierdoor hou je dus weinig ‘rest’ over en zal je ontlasting veel geconcentreerder zijn dan bij ‘normaal’ eten. Combineer dit met slecht water drinken en je hebt al een serieus probleem. Voedingsvezels zijn goed voor het lichaam, maar ook goed voor je stoelgang, dus zeker goed om voldoende vezels te eten. Uiteraard kan je ook vezels kopen in de winkel en je shakes hiermee aanvullen, al is een shakes met veel vezels zoals Be-Slank makkelijker en scheelt ook weer in prijs.

Ingredienten StraightAway versus Be-Slank

Naast voedingswaarden heb je net zo belangrijk, de ingredienten. De shakes van StraightAway zijn niet 100% natuurlijk zoals Be-Slank shakes dat wel zijn. Naast Acesulfaam-K als kunstmatige zoetstof wordt er gebruik gemaakt van aroma, er staan geen natuurlijke aroma’s gemeld, dus ook de smaken zijn kunstmatig bij StraightAway. De smaken van Be-Slank zijn wel natuurlijk. Wat betreft de eiwitten, bij StraightAway wordt alleen Wei-eiwit concentraat gebruikt. Bij Be-Slank shakes wordt gebruik gemaakt van een blend (mix) van maar liefst 5 verschillende plantaardige eiwitten: gele erwt, bruine rijst, linzen, tuinboon, pompoen. Het ene eiwitconcentraat is complexer dan de ander en zo duurt het dus langer voor het lichaam, om deze complexere eiwitten af te breken voordat deze energie vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat de ene soort eiwit concentraat na de andere eiwitsoort wordt afgebroken, waardoor niet in 1 keer alle energie vrijkomt zoals bij StraightAway, maar de shake urenlang zijn energie afstaat zoals bij Be-Slank en je daardoor ook niet snel weer trek zal hebben.

Smaak van de maaltijdshake

Zoals al eerder gemeld, smaak is erg persoonlijk. Maar als ik ook de paar sporadische reviews op de site van StraightAway lees, kom ik precies de reacties tegen die ik al verwachtte: korrelig, zoet en chemisch! Kijk eens naar de honderden reviews van de shakes van Be-Slank en dan is het wel duidelijk dat over het algemeen alle smaken van Be-Slank erg smaken.

Eindconclusie StraightAway in vergelijking met Be-Slank afslankshakes

StraightAway is een gemiddelde matige dieet shake en het kan echt veel beter, maar Straight Away dieet is niet gevaarlijk! Kijkend naar de kosten, al is dit lastig te vergelijken aangezien de kosten van een StraightAway coach in de prijs van de shake zit verwerkt, vind ik toch het prijsverschil van 2,35 euro per StraightAway shake t.o.v. 1,69 euro per shake van Be-Slank erg groot vooral gezien het verschil in kwaliteit van deze maaltijdshakes.

 

 

2 reacties

  1. Kees op zegt:

    Via googlen op Straight away producten online bestellen, kwam ik op de site van Be-Slank. Ik heb de shakes uiteindelijk hier besteld en kan het ieder zeker aanraden. Goede prijs/kwaliteit verhouding en ook nog eens online begeleiding (gratis). Shakes zijn erg lekker en ik heb er geen honger bij. Top!

  2. ex Straight Away persoon op zegt:

    Na aanleiding van dit bericht heb ik eens Be Slank shakes geprobeerd en ik kan zeggen dat het een stuk beter smaakt dan de Straight Away shakes.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *