Beste maaltijdvervangende shake

Eten kan soms een tijdrovende activiteit zijn. Laat staan een volledige thuis bereide maaltijd op tafel zetten. Een maaltijdvervangende shake is een snelle, gezonde en bovendien lekkere oplossing. Je lichaam krijgt alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, zonder dat je na een drukke dag nog langs de winkel moet of nog uren staat te koken. Bovendien kan je ook het afwegen van maaltijden en het nadenken over of je wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, voorgoed vaarwel zeggen met maaltijdvervangende shakes.

Kwalitatief beste maaltijdvervangende shakes

Een maaltijdvervangende shake is niet hetzelfde als een eiwit- of proteïneshake, laten we dat even duidelijk stellen. Proteïnen en eiwitten zijn de bouwstenen voor de aanmaak van spieren. Proteïneshakes bestaan dan ook bijna volledig uit eiwitten en worden vooral gedronken als supplement door fitnesskings en -queens. Een maaltijdvervangende shake daarentegen is letterlijk een maaltijdvervanger. Met deze shake krijg je alle vitaminen, mineralen en andere nodige voedingsstoffen binnen met één drankje en staat het dus gelijk aan het eten van een volwaardige maaltijd.

Er is echter veel concurrentie op de maaltijdvervanger shakes-markt en dus spijtig genoeg ook slechte. Sommige shakes bevatten meer suikers en vetten dan gezonde voedingsstoffen, waardoor je per shake enorm veel slechte calorieën binnenkrijgt. Let bij het kiezen van een maaltijdvervangende shake er dus zeker op dat de shake hoog scoort in proteïnen en vezels en laag in vetten en suikers. Bonus punten voor maaltijdvervangende shakes met een natuurlijke basis.

Maaltijdvervangende shakes vergeleken

Shake de vooroordelen maar lekker weg, dit zijn de voordelen van maaltijdvervangende shakes

Door deze slechte spelers op de markt, hebben maaltijdvervangende shakes in de loop der tijd een slechte naam gekregen. Dit is spijtig, want maaltijdvervangende shakes kennen ook tal van voordelen. Dit zijn ze:

Voordeel #1: snel en handig in gebruik

Het is niet altijd even vanzelfsprekend om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Als we het druk hebben, zijn we meer geneigd om voor iets te kiezen wat snel en makkelijk klaar is. Dit resulteert vaak in een ongezonde maaltijd. Maaltijdvervangende shakes zijn de perfecte oplossing voor dit probleem. Je maakt ze klaar in minder dan vijf minuten en je kan ze overal mee naartoe nemen. Voeg water of melk toe, even schudden en opdrinken maar! Makkelijker kan niet.

Tip: voeg haver-, amandel- of kokosmelk toe voor een extra lekkere touch!

Voordeel #2: een bondgenoot bij het bereiken van je fitnessdoelen

Of je nu probeert af te vallen, spieren op te bouwen of gewoon je algemene gezondheid wil verbeteren, maaltijdvervangende shakes zijn je bondgenoot in de strijd tot een gezond lichaam. De shakes zijn een enorme bron van eiwitten en andere nodige voedingsstoffen die je helpen je fitnessdoelen te bereiken. Bovendien bevatten maaltijdvervangende shakes van goede kwaliteit weinig calorieën en vetten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je erdoor aankomt.

Voordeel #3: hmm, lekker!

Shakes kunnen erom bekend staan flauw te smaken, maar dat is zeker niet het geval met maaltijdvervangende shakes! Je hebt vaak de keuze tussen verschillende smaken. De populairste zijn: chocolade, vanille, banaan en aardbei. Het is ook mogelijk om verschillende smaken te mixen of te combineren met een lekkere melk. Wat dacht je van: amandel, erwten, haver of kokosmelk? Creëer je eigen unieke shake!

Maaltijdvervangende shakes zijn een snelle en lekkere manier om alle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft binnen te krijgen. Bovendien is een maaltijdvervangende shake ook de perfecte bondgenoot bij het bereiken van je persoonlijke fitnessdoelen. Waar wacht je nog op?

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *