Alizonne Dieet therapie: Afvallen zoals Angela en Trijntje? Ervaringen en kosten

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien nog nooit. Trijntje Oosterhuis en Angela Groothuizen zijn twee BN’ers die er mee in het nieuws kwamen. Ze zouden er namelijk kilo’s mee zijn afgevallen. We hebben het over het Alizonne dieet (soms onjuist begrepen als het Arizona dieet). En als BN’ers tientallen kilo’s afvallen, dan is onze nieuwsgierigheid gewekt. Wat is het Alizonne dieet? Werkt het eigenlijk wel zo goed en is het iets voor jou?

Wat is het Alizonne dieet?

Het Alizonne dieet wordt ook wel Alizonne therapie genoemd. De naam Alizonne komt van de privé kliniek waar de therapie bedacht is. Claudia van der Lugt heeft deze Alizonne kliniek in 1997 opgericht. Daarbij heeft zij ook een concept bedacht waarbij mensen naar verluidt snel en verantwoord kunnen afvallen. Dat concept is dus vernoemd naar de kliniek: Alizonne therapie.

Het is een vrij complex dieet, dat uit veel meer bestaat dan alleen een aangepast eetschema. Zo vinden er ultrasone behandelingen plaats om het onderhuidse vetcellen af te breken, vinden er bindweefselmassages plaats en zijn er regelmatig check-ups nodig door een begeleider of behandelend arts. Al met al een behoorlijke uitgebreid dieet concept, dat dus door enkele bekende Nederlanders is omarmt. Maar werkt het ook echt?

Ultrasone therapie

Laten we beginnen met één van de meest opvallende onderdelen van het Alizonne dieet: de ultrasone therapie. Die ultrasone therapie wordt ook wel een ultrasone cavitatie behandeling genoemd. Het is eigenlijk een soort liposuctie, alleen dan zonder dat er gesneden hoeft te worden. In plaats daarvan worden er laagfrequente geluidsgolven gebruikt om de vetcellen af te breken.

Dat klinkt interessant, vet kwijt raken zonder sport en zonder littekens. Maar is het niet te mooi om waar te zijn? Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Laten we beginnen met het teleurstellende nieuws: je gaat geen slanke den worden, alleen maar omdat er door laagfrequente geluidsgolven vetcellen worden afgebroken. De therapie richt zich op kleine delen vetcellen, niet op het hele lichaam. Het goede nieuws is dat het waarschijnlijk wel kan helpen om contouren wat aan te passen. Je zou zo lichte veranderingen aan kunnen brengen aan de contouren van je lichaam, maar veel meer dan dat helaas niet.

Bindweefselmassage

Dan de bindweefselmassage, toch een even opvallend onderdeel van de Alizonne therapie. Zoals de naam al verklapt wordt het bindweefsel gemasseerd. Ook bindweefselmassages onderga je echter niet om vet te verbranden. Het idee is simpel: degene die je masseert pakt en rolt de huid zodanig dat de bindweefsellaag tussen huid en spier wordt aangepakt. De doorbloeding verbetert zo, spieren ontspannen, je collageenproductie zou gestimuleerd worden en zo zijn er nog een aantal vermeende voordelen.

Bindweefselmassages werden al door de oude Romeinen gedaan. Zo’n stevige massage verbetert zeker de doorbloeding en kan zodoende fijne effecten hebben. Het zal echter niet direct bijdragen aan het afvallen. Hoogstens kan het de omstandigheden om af te vallen iets verbeteren, bijvoorbeeld omdat je ontspant.

Het Alizonne eetschema

Nu we de wat meer ongebruikelijke onderdelen hebben gehad, zijn we aanbeland bij het meest traditionele onderdeel van de methode: het Alizonne eetschema. Het idee hier is dat je veel eiwitten binnen krijgt en weinig calorieën. Goed nieuws dus, want op zich zijn dat bewezen combinaties voor succes. De meeste diëten zijn er dan ook op gestoeld. Bij Alizonne drink je minimaal 5 eiwitshakes per dag en begin je met daarbij een zeer streng voedingspatroon. Naarmate de tijd vordert wordt het dieet wat minder streng, maar het vereist wel een flinke mate van discipline.

Uiteindelijk, wanneer je dan op het gewicht bent aanbeland dat je nastreeft, zul je nog 1 á 2 jaar een onderhoudskuur moeten blijven doen, om je nieuwe gewicht te behouden.

Alizonne dieet varianten: lite en kids

Naast het ‘hoofd dieet’ zijn er ook nog twee varianten beschikbaar. Het Alizonne Lite dieet focust louter op ‘lichaamscontouren verbetering’ methodes zoals de eerder aangehaalde ultrasone therapie en bindweefsel massages. Maar zonder het dieet. Zo zou je lite kunnen zien. Alizonne kids is bedoeld voor, zoals de naam al doet vermoeden, kinderen. Er is specifiek aandacht voor het groeiproces van kinderen en ook wordt de materie meer gebracht als een ‘gezonde leuke wedstrijd’.

De kosten van een Alizonne dieet

Je kunt op basis van de bijzondere aspecten van dit dieet wel raden dat het niet goedkoop is. Sterker nog, het Alizonne dieet is één van de duurdere bekende diëten. In het begin van de Alizonne therapie lopen de kosten, nog exclusief ultrasone behandelingen en bindweefselmassages, op tot ruim 100 Euro per week. Er moeten dan nog supplementen gekocht worden, de ultrasone- en bindweefsel behandelingen á 75 Euro per keer en dat alles voor minimaal 20 weken. Al met al ben je met gemak duizenden Euro’s kwijt aan het Alizonne dieet. Geen wonder dus, dat het vooral populair is onder bekende Nederlanders.

De voor- en nadelen van het Alizonne dieet

De belangrijkste voordelen van het Alizonne dieet zijn de veelzijdigheid en begeleiding. Er wordt immers naar veel meer gekeken dan alleen vet verbranden, maar ook naar de algehele gezondheid en dat alles onder intensieve begeleiding. De kans dat je tussentijds stopt wordt daardoor wellicht kleiner.

Een belangrijk nadeel zijn de bijzonder hoge kosten, waardoor het Alizonne dieet maar voor enkelen is weggelegd. De maximaal haalbare resultaten vallen daar tegenover tegen, zeker vergeleken met andere diëten waar hetzelfde haalbaar is. De maximum resultaten lopen realistisch gezien uiteen van 0,5 tot 2 kilo per week. Ook de tijdsinvestering kan een drempel zijn. Van tijd tot tijd moet je immers langskomen voor behandeling en consult. Is er überhaupt wel een kliniek bij jou in de buurt?

Betaalbaar, toegankelijk en effectief alternatief

Wanneer je het kunt betalen en het geduld hebt, dan is het Alizonne dieet misschien iets voor jou. Wil je geen duizenden Euro’s uitgeven en toch op een gezonde manier zonder bezigheidstherapie minstens evenveel afslanken? Probeer dan eens maaltijdshakes. Die kunnen een maaltijd vervangen, maar toch zorgen dat je de belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Zonder de calorieën natuurlijk. Maaltijdshakes van Be-Slank bevatten alle vezels, eiwitten, mineralen en vitamines die je nodig hebt zonder onnodige suikers en koolhydraten. Zo kan iedereen op een verantwoorde en duurzame manier afvallen. Je vervangt 1 tot maximaal 2 maaltijden per dag, en eet altijd minstens 1 gezonde ‘normale maaltijd’. Zo kun je bijvoorbeeld, gewoon ontbijten voordat je vertrekt naar werk. Maar de lunch skippen en i.p.v. een Be-Slank shake tot je nemen. Om bij het avondeten, gewoon weer gezellig mee te eten.

Het is een nuchtere benadering. Laten we heel eerlijk zijn, zaken als bindweefsel massages en ultrasone therapie zijn voor de meeste mensen toch wel een ver van hun bed show. De effectiviteit van deze methodes is twijfelachtig, bepaald niet iedereen is daarvan overtuigd. Om nog maar te zwijgen over de bijbehorende kosten en tijdsinvestering. Het werkzame component van de hele Alizonne therapie is toch hoofdzakelijk het eet schema. Maar om nu direct alle maaltijden te vervangen voor louter vijf shakes is wel erg extreem. Voor veel mensen is dat niet te behappen. En gezond kan het ook niet genoemd worden.

Be-Slank shakes en aanverwante waren zijn wellicht niet de allergoedkoopste optie. Wellicht dat huismerk shakes van de bekende Nederlandse drogisterijen en discountstores een voordeligere variant aanbieden. Echter, gaat het hier om je gezondheid en je lichaam. Deze goedkopere oplossingen zitten doorgaans bomvol suiker, e-nummers en andere kunstmatige toevoegingen. En bevatten weinig eiwit, en vaak helemaal geen vezels, vitamines en mineralen. De term maaltijdshake verdienen deze laagwaardige oplossingen eigenlijk dan ook niet. Het is appels met peren vergelijken. Raadpleeg voor overzicht deze vergelijker. Daar staan alle bekende en populaire merken overzichtelijk vermeld in een tabel met daarbij belangrijke aspecten om op te letten zoals de hoeveelheid suiker. Kijk dus ietwat verder dan de neus lang is en vergelijk niet louter op prijs per shake.

8 reacties

 1. Grace op zegt:

  Hoi leni,
  Ik ben erg benieuwd naar het dieet dat je via internet hebt gevolgd. Het
  Allizone dieet lijkt mij wel wat,maar de geldboom wil geen woterls schieten. Fijn als het Allizone dieet voor een ieder betaalbaar zou zijn.
  Wellicht kan ik met die van jou wel iets mee. Zou je mij dus de naam willen mailen. Alvast bedankt.
  Groetjes
  Grace

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *