Goede voornemens en afvallen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarmee geldt ook voor veel mensen dat er weer goede voornemens gepland zijn. 1 Januari is echt een magische datum, dan moet het gebeuren.afvallen en goede voornemens

Vergeet niet dat het niet vanzelf gaat, maar dat wist je natuurlijk wel…J Anders was het allang gebeurd. De motivatie moet echt van je zelf komen en niet omdat je partner je misschien een stille hint geeft, of omdat je denkt dat het van je verwacht wordt door een collega die zelf veel is kwijt geraakt. Jij moet het willen, jij moet het doen!

Naast de 5 gouden tips die op je site van Be-Slank kunt vinden zijn er natuurlijk nog veel andere punten waar je op kunt letten, of waar je wat mee kunt doen.

  • Schrijf eens voor een week of 2, 3 alles op wat je eet. Ook dat gebakje bij de buurvrouw, of de dropjes die je in de wandelgangen van de balie ‘meepikt’. Je zult zien, als je per dag een overzichtje hebt, van alles wat je in je mond gestopt hebt, je verbaasd zult zijn over de ongemerkte zaken. Zo krijg je inzicht en weet je waar je fout in gaat, als je het stiekem nog niet wist. Wees eerlijk naar jezelf!
  • Hang een foto van je vakantie bestemming op de voorraad kast of koelkast. Het herinnert je steeds aan je doel!
  • Bewegen, bewegen, bewegen. Neem de trap in plaats van de lift. Ga op de fiets of lopend naar de supermarkt. Maak een ommetje tijdens de pauze van je werk. Ga lekker naar de sportschool of het zwembad. Kortom, bedenk iets, zodat je in de beweging komt.
  • Koop een setje kleren als je 1 a 2 kledingmaat bent afgevallen. Dit motiveert alleen maar om door te gaan en je weet gelijk waar je het voor doet.
  • Je hoeft niet op rantsoen, dus gun je zelf ook eens iets lekkers. Het beste is om dit te plannen. Als je weet dat je een feestje hebt, neem je daar iets lekkers, maar wees de dag ervoor of erna even iets strenger voor jezelf. Zo ga je er bewust mee om.

Je ziet het, er is van alles te bedenken om je plan te laten slagen. Ga er goed gemotiveerd tegen aan en geef niet direct op, als het eens iets tegenzit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *