Afvallen door bruin vet?

Afvallen door bruin vet?

Bruin vet, bestaat dat eigenlijk wel en wat is dat dan? En hoe kan je dan met bruin vet afvallen. Dat zijn vragen die als eerste bij je opkomen. Maar bruin vet speelt een sleutelrol in het warm houden van je lichaam.

Iedereen heeft twee verschillende typen vet in het lichaam, namelijk: wit en bruin. Het witte vet zorgt voor energieopslag, terwijl het bruine vet juist energie gebruikt om warmte te maken.

Hoe maak ik bruin vet om zo te kunnen afvallen

Bruin vetweefsel wordt aangemaakt en geactiveerd tijdens kou, dit om het lichaam warm te houden.afvallen met bruin vet Over het algemeen zijn mensen met veel bruin vet dan ook slanker, stelt het Maastricht UMC+, daarom kan kou lonend zijn bij het afvallen. Bij een onderzoek, verbleven een aantal proefpersonen in een koude kamer met een temperatuur van 16 graden Celsius. Hierin verbleven ze 10 dagen achter elkaar zo’n 6 uur per dag. Na een PET-scan werd aangetoond dat zowel de gemiddelde activiteit als de hoeveelheid bruin vet aanmerkelijk was toegenomen. De witte vetcellen maken mensen dik en ongezond, het bruine vet zorgt ervoor dat deze witte vetcellen verdwijnen, doordat ze meer energie nodig hebben om warm te blijven. Mensen met overgewicht hebben veel witte vetcellen, die als isolatie werken en hebben dus geen bruin vet nodig om op temperatuur te blijven.

Kou went

Maar wie o wie kan nu lang in de kou zitten? De proefpersonen gaven in het Onderzoek van Van der Lans aan dat zij na verloop van tijd gewend raakten aan de kou.

Afvallen door kou

Zet dus allemaal, die willen afvallen, de thermostaat omlaag naar zo’n 17,5 graden Celcius.bruin-vet-en-kou-overgewicht Dit zal er zeker voor zorgen, dat je lichaam meer bruine vetcellen zal aanmaken en activeren. Je lichaam zal meer energie gaan verbruiken, wat zeker een extra positief effect zal hebben op het afvallen. Uiteraard zal je nog steeds je voeding ook in de gaten moeten houden, maar dat spreekt voor zich toch?

2 reacties

    • Be-Slank op zegt:

      Hallo Brigitte,

      Zoals op de pot vermeld zijn de shakes 2 maanden na opening houdbaar, mits koel en donker bewaard.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *