5 Gouden Tips voor Succesvol Afvallen

Tip 1

Gebruik 3 maaltijden per dag en eet dan ook voldoende. Geef de voorkeur aan eiwitrijke producten. Neem een kom yoghurt met fruit, of beleg je boterham met vleeswaren of kaas. Eiwitten zorgen ervoor dat je sneller verzadigd bent en het ook langer blijft. Daarom is momenteel het eiwitdieet met o.a. shakes zo populair.

Tip 2

Drink voldoende water. Als je veel water drinkt, heb je sneller een vol gevoel en heb je minder snel trek dan als je met een lege maag rondloopt.

Tip 3

Beperk je tot 2 stuks fruit per dag. Fruit bevat weinig calorieën en is daardoor een verantwoorde keuze. Het voordeel van fruit is dat ze veel vezels bevatten, waardoor je sneller een verzadigd gevoel hebt. Nadeel: fruit heeft van nature een hoog suikergehalte en daarom kun je er beter niet teveel van eten.

Tip 4

Probeer de tussendoortjes zoveel mogelijk te vermijden. Meestal is het nemen ervan een gewoonte geworden. Wat begint met een appel, eindigt al gauw in een gevulde koek bij de koffie. Vraag jezelf af, of je het neemt omdat je het nodig hebt, of omdat het lekker is. Want dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Tip 5

Misschien wel een van de belangrijkste is het gebruik van alcohol. Er wordt altijd gezegd dat 1 glas per dag goed voor je is. Dit is inderdaad goed voor hart en bloedvaten, maar niet voor het afvallen. Door de alcohol wordt je vetverbranding voor een bepaalde tijd stilgelegd. Drink dus niet elke dag, maar 1 dag in de week 1 á 2 glazen moet kunnen.