Afslanktips voor na de zomer!

De zomer is hét moment voor ijsjes, bbq, lekker op het terras zitten, een biertje en een glas rosé. Heerlijk genieten, luieren en je vooral niet bezighouden met diëten. Hoe was jou vakantie? Voor veel mensen is de vakantie al weer een herinnering en is het tijd voor de werkelijkheid.
Heb je je voor de vakantie helemaal uitgesloofd op de sportschool? Gelijnd tot je er gek van werd, omdat je graag die ene bikini aan wilde op het strand?
Als je dan na je vakantie thuis komt, durf je bijna niet op de weegschaal te gaan staan. Je ziet het, je voelt het: je bent echt gegroeid. Je voornemen van voor de vakantie, om echt een beetje op te letten tijdens je vakantie, is echt mislukt. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk weer in het oplettende patroon te komen, zodat je die extra kilootjes zo weer kwijt bent.

Een belangrijk punt is regelmaat. Daar waar je in de vakantie eet wanneer het uit komt, ben je nu gebaat bij de regelmaat van de dag. Je gaat weer naar je werk, de kinderen weer naar school. Sluit je aan bij die regelmaat. Gebruik 3 maaltijden per dag, ontbijt, lunch en ’s avonds een gezonde warme maaltijd.

Beweging is minstens zo belangrijk. Neem de fiets naar je werk en spring niet zonder na te denken weer in de lift. Tijdens je middagpauze een blokje om met je collega’s. Maar ook als je thuis bent kun je die extra momenten mee pikken. Je kunt rechtstreeks naar de supermarkt fietsen of lopen, maar je kunt dit natuurlijk ook met een flinke omweg doen, of lekker aan het werk in de tuin.

Een aantal tips voor na de zomer:

  • Eet voor avondmaaltijd een stuk fruit: Je eetlust vermindert, het is gezond en je krijgt noodzakelijke vitamines binnen.
  • Wanneer je elke dag een zelfde lunch eet (calorieën geteld natuurlijk) is het een idee om daar iets in te veranderen. Breng variatie aan in je lunch, of neem een lekkere salade. Lekker en je beperkt de hoeveelheid calorieën. Wanneer je het eiwitdieet van Be-Slank gebruikt, neem je er om heen je fruit,maar je kunt ook varieren met je zuivel, de ene keer melk, de andere keer biogarde. Een appel of een kiwi in blokjes, of een gepureerde banaan erdoor!
  • Probeer eens wat nieuws: Er zijn verschillende sites of boekjes met recepten tijdens het afvallen. Zo zet je eens iets anders op tafel. Probeer te voorkomen dat je eenzijdig gaat eten.
  • Ruim snacks op: Zorg ervoor dat je niet achter elk keukenkastje lekkere dingen hebt liggen. De candybars zijn makkelijk, maar uiteindelijk een bom van calorieën. Be-Slank heeft verantwoorde repen van minder dan 100 kcal. Ook niet standaard te gebruiken, maar soms heb je er even behoefte aan .
  • Stel doelen: Iedereen heeft een streefgewicht in zijn hoofd en dat is goed. Als je jezelf een doel stelt weet je ook waar je aan werkt. Soms lijkt je doel heel ver weg te zijn en dan is het goed om je tussentijdse doelen te stellen. Bijv, deze maand wil ik 3 kg afvallen, of ik ga fietsen naar mijn werk ipv met de auto, ik eet ’s avonds na mijn warme maaltijd helemaal niets meer, het gebak op mijn werk sla ik af.
  • Blijf gemotiveerd: Beloon je zelf op belangrijke tussentijdse doelen, ben je die 3 kg echt kwijt binnen een maand, haal je dat leuke boek wat je gezien hebt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *