New Fysic Dieet: een koninklijk dieet?

Koningin Máxima is voor veel Nederlandse vrouwen een stijlicoon en er is al veel over gediscussieerd hoe ze het voor elkaar krijgt om altijd in vorm te blijven. RTL Boulevard heeft naar buiten gebracht dat het geheim achter Máxima’s slanke uiterlijk het New Fysic dieet is, in combinatie met sporten. Ongetwijfeld heeft dat wat wenkbrauwen doen fronsen. De Weight Watchers kenden we al, Sonja Bakker’s dieet is heel bekend, maar New Fysic? Wat is dat voor dieet? En is zo’n koninklijk afvalplan ook wat voor jou?

Wat is het New Fysic dieet?

NewFysic (ook wel eens gespeld als New Fysics, New Physic) is ruim tien jaar geleden bedacht. Naar verluid door een medicus die mensen op een gezonde en verantwoorde manier wilde laten afvallen. Meer dan 100.000 klanten en veertig vestigingen verder kunnen we wel concluderen dat het een doorslaand succes is, in ieder geval qua populariteit. Naar eigen zeggen is New Fysic geen dieet, maar een leefstijl en zorgt het bij de klanten voor maar liefst 99% tevredenheid. Lieke van Lexmond, Chantal Bles en zelfs onze koningin Máxima gingen overstag. Alle seinen op groen zou je zeggen, maar is dit niet te mooi om waar te zijn? Zou het New Fysic dieet ook voor jou werken? Laten we eens inzoomen op hoe het New Fysic dieet precies werkt.

Persoonlijke begeleiding

New Fysic kenmerkt zich door 3 belangrijke pijlers, waarmee goede afslank resultaten behaald moeten gaan worden:

  • persoonlijke begeleiding;
  • voedingssupplementen;
  • een persoonlijk voedingsplan.

Met die persoonlijke begeleiding begint het allemaal. Je start het dieet namelijk met een persoonlijke intake in één van de veertig vestigingen. Daar wordt je gewicht vastgesteld en wordt ook je Basal Metabolic Rate (BMR) bepaald. Daarmee wordt uitgedrukt wat de minimale dagelijkse caloriebehoefte van jouw lichaam is. Aan de hand van deze informatie wordt vervolgens een persoonlijk plan van aanpak gemaakt en krijg je een persoonlijke voedingscoach toegewezen.

En die persoonlijke voedingscoach is dus één van de speerpunten van New Fysic. Een dieet is natuurlijk makkelijker vol te houden met persoonlijke begeleiding. Het is een beetje hetzelfde principe als een personal trainer: een afspraak afzeggen met jezelf is makkelijk, een afspraak afzeggen met een ander persoon is veel moeilijker. De persoonlijke coach van New Fysic is je sparring partner, coach en motivator tegelijk: de coach moet je door het hele proces heen trekken, want – zo zegt New Fysic- samen is alles makkelijker én leuker. Daar schuilt een deel van het succes in, maar het is ook de valkuil. Immers, tenzij je een leven lang het New Fysic dieet blijft volgen, houdt de persoonlijke begeleiding een keer op. En wanneer je tijdens een dieet steeds vrij afhankelijk bent geweest van de coach, dan is natuurlijk de vraag hoe je in de periode na het dieet stand houdt.

Supplementen

Het tweede speerpunt van New Fysic is het geven van supplementen tijdens het afvallen. De supplementen zorgen voornamelijk voor een inname van voldoende eiwitten en aminozuren. Die moeten er dan voor zorgen dat het spierweefsel tijdens het afvallen intact blijft en dat het vet wordt afgebroken.

Het klopt dat het belangrijk is om tijdens het afvallen voldoende eiwitten binnen te krijgen. Wanneer je structureel te weinig binnenkrijgt zal het afvallen steeds langzamer gaan en op den duur zelfs tot stilstand komen. Tijdens het New Fysic dieet moet wel vrij veel van de supplementen worden ingenomen, waardoor je er niet vies van moet zijn om grote hoeveelheden pillen per keer in te slikken. Bovendien kunnen de kosten van de supplementen behoorlijk oplopen.

Een persoonlijk voedingsplan

Tot slot krijg je bij New Fysic een op maat gemaakt en persoonlijk voedingsplan. Hierin staat precies wat je kunt eten, afgestemd op jouw BMR, eet- en leefgewoonten en je persoonlijke situatie. Bij dit voedingsplan krijg je een boodschappenlijst en er zijn veel recepten te vinden van gezonde gerechten die passen in het dieet. Het voedingsplan is ingesteld op redelijk ‘gewone gerechten’ met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je hoeft dus geen zeeën van tijd in de keuken door te brengen, wat bij menig ander dieet wel het geval is. Wel kunnen de kosten van de boodschappen flink hoger zijn dan wanneer je het dieet niet volgt. Dit omdat je minder flexibel bent in bijvoorbeeld het volgen van de aanbiedingen in de supermarkt, je meer geld aan groente en fruit zult uitgeven en wellicht wat keukengerei moet aanschaffen dat je nog niet hebt.

Wat kost een New Fysic dieet?

Veel BN’ers en zelfs koning Máxima (hoewel ze dat zelf nooit heeft bevestigd) hebben het New Fysic dieet al gevolgd. En hoewel dat vaak voor best wat reuring zorgt, betekent het ook wel wat voor de kosten. Hoe zit dat bij New Fysic? Een intakegesprek voor New Fysic is altijd gratis. Je kunt dan vrijblijvend horen wat New Fysic voor jou kan betekenen. Daarna kost het traject 27 Euro per week en dus 108 Euro per maand. Afhankelijk van de hoeveelheid supplementen die je voorgeschreven worden kunnen de kosten daarbij nog wel flink oplopen.

New Fysic ervaringen: is het dieet wat voor jou?

Het fijne aan New Fysic is dat het een gezonde leefstijl voorstaat en dat is altijd goed. Met meer focus op gezond leven dan afvallen, bewustwording over eten, intensieve begeleiding en aandacht voor eiwitinname kunnen we stellen dat je er qua gezondheid waarschijnlijk niet op achteruit gaat. De achilleshiel van New Fysic zit ‘m in de prijs-kwaliteit verhouding. Een ronde door de vele reviews die online te vinden zijn laat zien dat mensen over de resultaten overwegend positief zijn: je valt op den duur af.

Maar het afvallen gaat langzaam en omdat de kosten per maand flink zijn kan de totale prijs wel erg oplopen. En aan het eind van de rit kan dat betekenen dat je bijvoorbeeld een kilo of zes afvalt, heel wat wijzer bent over een gezonde leefstijl en gezonde voeding, maar dat de coaching weer stopt en je honderden Euro’s lichter bent. Met zulke kosten groeien ook de verwachtingen en aan die verwachtingen kan New Fysic niet in alle gevallen voldoen.

Als je de tijd en het geld hebt, dan kan New Fysic wat voor jou zijn. Wil je sneller resultaat en minder geld kwijt zijn, dan zijn er voldoende alternatieven.

Een goedkoper en effectiever alternatief

Zo’n koninklijk dieet is gelukkig niet de enige mogelijkheid. Voor een gezonde leefstijl en om effectief gewicht kwijt te raken hoef je niet veel geld kwijt te zijn. Probeer bijvoorbeeld eens af te vallen met maaltijdshakes. Zo vervang je één of meerdere maaltijden door een shake en krijg je toch alle belangrijke voedingsstoffen binnen. En dat zonder de calorieën van een zware maaltijd. Een maaltijdshake van Be-Slank bevat heel weinig suikers en koolhydraten, maar voorziet je lichaam wel van alle benodigde vezels, vitamines, eiwitten en mineralen. Op die manier kun je snel en verantwoord afvallen tegen een fractie van de kosten van een duur dieet.

Be-Slank shakes en aanverwante waren zijn wellicht niet de allergoedkoopste optie. Wellicht dat huismerk shakes van de bekende Nederlandse drogisterijen en discountstores een voordeligere variant aanbieden. Echter, gaat het hier om je gezondheid en je lichaam. Deze goedkopere oplossingen zitten doorgaans bomvol suiker, e-nummers en andere kunstmatige toevoegingen. En bevatten weinig eiwit, en vaak helemaal geen vezels, vitamines en mineralen. De term maaltijdshake verdienen deze laagwaardige oplossingen eigenlijk dan ook niet. Het is appels met peren vergelijken. Raadpleeg voor overzicht deze vergelijker. Daar staan alle bekende en populaire merken overzichtelijk vermeld in een tabel met daarbij belangrijke aspecten om op te letten zoals de hoeveelheid suiker. Kijk dus ietwat verder dan de neus lang is en vergelijk niet louter op prijs per shake.

6 reacties

  1. […] Het zelfslankplan van koolhydraatarmdieet.nl is een koolhydraatarm dieet wat mijns inziens zeer goed onderbouwd is. Op hun website lees je niet alleen de voordelen van een koolhydraatarm dieet, maar ook de nadelen. Zij hebben echter een methode ontwikkeld die zeer gezond is, waar je uiteraard blijvend mee afvalt, waar je je fitter door voelt, geen darmklachten meer hebt (als je die had) en minder medicijnen nodig hebt, dat was tenminste zo in mijn geval. Mijn diabetes is namelijk een stuk stabieler geworden door het volgen van dit dieet.Leestip: New Fysic dieet  […]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *