Snel afvallen met shakes

Het geheim om snel af te vallen zijn calorieën! Dat klinkt misschien enigszins verrassend, maar eigenlijk is het heel logisch. Alles wat je eet, geeft je calorieën met energie. Vitamines, mineralen, vezels, ze zijn allemaal essentieel om het lichaam te voeden, maar de calorieën zijn de energie die je lichaam gebruikt voor alle andere dingen. De proteïnen, de koolhydraten, de suikers, dat is allemaal brandstof. Al die dingen kan je binnenkrijgen met shakes.

Om je gewicht op peil te houden, moet je de energie op gelijke tred verbranden als de energie die je consumeert. Als je 2.000 calorieën per dag verbrandt en je eet 2.000 calorieën per dag, ga je niet aankomen noch afvallen.

Er zijn dus twee manieren om af te slanken. Je kan de inname van calorieën beperken of je kan het aantal calorieën dat je verbrandt, verhogen. Zo simpel is het. Ieder dieet, ieder trainingsschema, ieder plan om af te vallen, is eigenlijk terug te leiden tot deze wiskundige logica.

Is een dieet met shakes gezond?

Afvallen moet in de eerste plaats wel gezond blijven. Die queeste om kost wat kost in die nieuwe cocktailjurk te passen voor de aanstaande bruiloft van je beste vriendin, mag niet ten koste gaan van je gezondheid. Een goed immuunsysteem is nog altijd het beste wapen om niet ziek te worden. In tijden van corona belangrijker dan ooit. Afvallen met shakes op korte termijn kán, maar het mag niet langer duren dan maximaal vijf dagen.

Dieet en detox in één

Door vijf dagen lang je drie maaltijden te vervangen door voedzame en gezonde shakes kan je niet alleen snel afvallen, maar gun je je lichaam ook even een reset. Een ware detox zo je wil! Zo’n dieet kan dan de start betekenen van een geheel nieuwe levensstijl en een aanzet om te blijven werken aan dat streefgewicht.

Beste ingrediënten voor dieet shakes

Je hebt je fonkelnieuwe blender volgepropt met allerlei heerlijke vruchten zoals aardbeien, bosbessen, mango, appels, ananas, bananen, drakenfruit en misschien wel enkele blaadjes munt. Wat kan er in hemelsnaam fout gaan? Niets eigenlijk, tot je je blender aanzet. Om af te vallen, is er één probleem met smoothies en shakes. Het zijn vloeistoffen.

Om afvallen met shakes gezond te houden, moet je ze niet alleen pimpen met voedzame superfoods, maar ook met enkele vet verbrandende ingrediënten voor sneller gewichtsverlies:

Spinazie

Een blaadje spinazie in je shake klinkt niet meteen smakelijk, maar denk eraan: ons doel was om snel af te vallen, niet om een culinaire climax te bereiken. Spinazie is een van de beste dingen om in je smoothie te mixen, omdat de vezels ervoor zorgen dat je je langer verzadigd voelt.

Kokosolie

Kokosolie is een rijzende ster aan het firmament van de superfoods. Studies beweren dat twee theelepeltjes kokosolie per dag kunnen helpen om die zwembandjes te verliezen. Voor alle duidelijkheid: we hebben het over buikvet. Ander voordeel is dat kokosolie niet echt veel smaak heeft, zodat het met alles te combineren is.

Kaneel

Wereldwijd is kaneel een van de populairste specerijen om af te vallen. Het gaat een opgeblazen gevoel tegen en voorkomt water retentie. En het is ook nog eens ontzettend lekker!

Gember

De wonderbaarlijke Aziatische gemberwortel is eveneens een superfood met talrijke gezondheidsvoordelen. Het geeft je metabolisme een duwtje in de rug en houdt ook je bloedsuikerspiegel in evenwicht.

Groene thee poeder

Groene thee is al eeuwenlang bekend vanwege de afslankende eigenschappen. Een beetje groene thee poeder toevoegen aan je smoothies kan de vrijgave van vetten uit je cellen versnellen dankzij de catechines die het bevat.

Havermout

Havermout wordt vaak aan ontbijtsmoothies toegevoegd om je een voller gevoel te geven. Het is rijk aan vezels en het geeft je langer een voller gevoel, waardoor je tussendoor niet zo snakt naar snacks en binge-eten.

Amandelen

Amandelen zijn ook een geweldig ingrediënt om snel gewicht te verliezen. Ze zijn rijk aan essentiële nutriënten en mineralen, zoals proteïnen en vezels, die beiden cruciaal zijn om gewicht te verliezen. Bovendien zitten ze ook boordevol vitamine C en zink, waardoor je minder zin hebt om te gaan snoepen.

Bieten

Bieten zijn een ideale superfood omdat ze barsten van de voedingsstoffen, maar ze spelen ook een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Ze zijn rijk aan antioxidanten en laag aan calorieën en suiker. Ze geven ook je spieren een boost om je beter te doen sporten. Tot spijt van wie het benijdt, nog altijd de doeltreffendste manier om af te vallen.

Lijnzaad

Een andere superfood die je absoluut in je smoothie zal willen draaien voor snelle afslankresultaten, is lijnzaad. Lijnzaadjes zijn een geweldige bron van oplosbare slijmachtige vezels die de slechte cholesterol in het bloed verlagen. Ze fungeren ook als onderdrukkers van die kleine hongertjes tussendoor.

Afvallen is een werkwoord

Maar eerlijk is eerlijk: een crash dieet werkt alleen even op heel korte termijn. Afvallen is niet voor niets een werkwoord en dus een proces van lange adem. Het is belangrijk om jezelf realistische doelen te stellen, want gewicht verliezen is altijd een gradueel proces: een combinatie van gezond en evenwichtig eten, voldoende lichaamsbeweging en kweken van vaste routines. Maar een snel dieet met shakes kan de ideale springplank zijn naar een gezondere levensstijl en dat slanke figuurtje waar je altijd al van droomde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *