Aankomen met shakes: zo doe je dat

Je bent aan de lichte kant en om je wat lekkerder te gaan voelen wil je graag wat aankomen. Dit kan met shakes, maar shakes zijn helaas geen tovermiddel. Aankomen is namelijk best lastig. Een goed voedingspatroon, sporten en het in het algemeen maken van de juiste keuzes gaat je helpen bij het bereiken van je streefgewicht. We geven je wat tips.

Hoe kan ik aankomen door shakes?

Het eerste wat veel mensen te binnen schiet om zwaarder te worden is meer eten en veel vet binnen krijgen. Daar kan je inderdaad snelle gewichtstoename door verwachten, maar gezond is natuurlijk anders. Wat is nou wel een gezonde manier om aan te komen? Door maaltijdshakes te drinken naast je gewone eten. Het is namelijk heel simpel, aankomen werkt eigenlijk hetzelfde als afslanken, maar dan andersom. Je moet meer calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrand. Door de shakes te maken met volle melk, of bijv. door een bak volle yoghurt te mixen krijg je extra calorieën binnen die je helpen bij het aankomen.

Meer calorieën eten dan je verbrand

De gemiddelde vrouw verbrandt gemiddeld 2000 calorieën een man 2500. Natuurlijk verschilt deze verbranding van persoon tot persoon. Om aan te komen zul je dus meer calorieën moeten eten. Dat kan door je voedingspatroon aan te passen en te kiezen voor voedingsproducten die langzaam worden opgenomen door je lichaam, bijvoorbeeld graanproducten, donkerbruin brood, volkoren pasta en rijst en lekker veel groenten. Tussen de maaltijden door drink je shakes. Dat is lekker en zorgt ervoor dat je net even wat extra calorieën op een gezonde manier binnenkrijgt.

Tussendoor nog even wat extra calorieën naar binnen werken

Om het aantal calorieën nog een beetje aan te vullen, en omdat je soms gewoon zin hebt in wat lekkers, kun je kiezen voor de volgende producten als tussendoortje: fruit, kaas, vleeswaren, gekookte eieren, groente omelet, volkoren crackers of een bak volle yoghurt of kwark. Ook een hand noten bevat veel calorieën en is lekker om tussendoor te snacken.

Door elke dag goed op je voeding te letten en je voedingspatroon aan te passen, zorg je ervoor dat je niet alleen je streefgewicht kunt bereiken, maar ook kunt behouden. Stel dat je elke dag bij de cafetaria zou gaan zitten en je tegoed doet aan vette hap dan is dat ten eerste (vet) ongezond en ten tweede blijven de kilo’s er niet aan zitten.

Aankomen doe je niet alleen met eten en drinken

Bij een gezond leefpatroon hoort ook genoeg beweging. Door te sporten creëer je spiermassa. Misschien heb je het al eens gehoord: spieren wegen meer dan vet. Je wordt door het sporten dus niet alleen gezonder, maar ook zwaarder. Bovendien zorgt sporten ervoor dat je lichaam mooi vorm krijgt. Je hoeft om aan te komen door het sporten niet ineens kilometers te gaan hardlopen, fietsen of zwemmen (dat mag natuurlijk wel) krachtoefeningen in de huiskamer tellen ook gewoon mee.

Blijf je gezonde leefpatroon volhouden

Aankomen is misschien nog wel moeilijker dan afvallen. Daar weet je waarschijnlijk alles van. Als je bovenstaande tips in de gaten houdt en dagelijks op je voeding let, dan zul je geleidelijk aan merken dat je gewicht wat toeneemt. Wen jezelf het nieuwe eetpatroon goed aan en blijf deze levensstijl volhouden. Je zult zien dat de resultaten die je boekt dan ook blijven bestaan en je niet te maken krijgt met een jojo effect. Door een combinatie van gezonde producten, lekkere shakes en genoeg beweging zul je straks weer een stuk lekkerder in je vel zitten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *