Koolhydraatarm eten en toch niet afvallen

Je eet al een tijd koolhydraatarm omdat je wat kilo’s kwijt wilt. koolhydraatarm dieet afvallenMaar waar je bij vrienden en bekenden hoort dat de kilo’s er meteen afvliegen door een koolhydraatarm dieet wil het bij jou niet echt vlotten. Hoe kan het dat je niet afvalt terwijl je zo je best doet?

Gewichtsverlies heb je niet altijd in de hand

Allereerst: het ligt niet aan jou persoonlijk. Afvallen is nou eenmaal moeilijk en hoe hard je ook je best doet, soms heb je dingen gewoon niet in de hand. Zo is het bijvoorbeeld zo dat dames die in de overgang zitten minder snel afvallen. Vrouwen vallen sowieso minder snel af dan mannen. Als je dus als stel koolhydraatarm gaat eten zal het vaak zo zijn dat de man sneller resultaat ziet dan de vrouw.

Dit zijn dus dingen die je niet in de hand hebt. Er zijn ook redenen aan te wijzen voor het uitblijven van gewichtsverlies die je wél zelf in de hand hebt.

Hier heb je wel invloed op als je wilt afvallen

Zeker als je net begint met een koolhydraatarm dieet is het niet zo gek dat je wat foutjes maakt. Als je die fouten opspoort dan kun je misschien wat sneller tot resultaten komen. Vaak weten mensen namelijk niet eens dat ze iets verkeerd doen. Dit zijn dingen waar het vaak verkeerd gaat als mensen voor het eerst een koolhydraatarm dieet volgen.

 1. Te weinig eten
  ‘Wie af wil vallen moet minder eten’. Dat is wat we veel horen. Er zit natuurlijk een kern van waarheid in maar maak het niet te gek. Als je namelijk té weinig eet gaat je lichaam in spaarstand. Je valt dan dus niet af want het vet is nodig om je lichaam normaal te laten functioneren.
 2. Afwijken van het programma
  Shake vergeten of wat langer onderweg dan normaal? Vul dit moment dan niet op met snoep, chips of fast food, maar kies voor een gezondere optie zoals een maaltijdreep.
 3. Teveel calorieën
  Je gooit elke dag een handje noten door je yoghurt, maar elke dag wordt het ‘handje’ ietsje meer. Het lijkt onschuldig maar al met al heb je als je elke dag extra noten bij je ontbijt nuttigt aan het einde van de week een fix aantal calorieën extra naar binnen gewerkt. Probeer dus niet te smokkelen.
 4. Teveel lekkere dingen bakken en eten
 5. We zien veel recepten voorbij komen voor lekkere gebakjes uit de oven die koolhydraatarm zijn. In veel van dit soort recepten wordt gebruik gemaakt van slagroom of mascarpone. Een bak aan calorieën dus. Zeg eens eerlijk, hoe vaak eet jij gebak als je niet op dieet bent? Ook niet heel vaak toch?

Zoals gezegd heb je niet altijd helemaal zelf in de hand hoeveel kilo per week je afvalt. De ene persoon valt nu eenmaal sneller af dan de ander. De een sport meer, de ander heeft een hoger gewicht waardoor het afvallen sneller gaat en weer een ander is in de overgang waardoor het allemaal wat langzamer gaat dan normaal. Geef niet op, houd je aan je schema en heb geduld. Uiteindelijk zal ook jij, door een koolhydraatarm dieet nauwgezet te volgen, afvallen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *