Proteïne dieet met begeleiding

“Je bent wat je eet.” Hoe vaak hebben we dat al niet moeten horen? Je bent natuurlijk geen zak patat met frikandellen benen en alleen maar mayonaise in je hoofd. Al voelen we ons soms wel zo. Toch schuilt er een grond van waarheid in. Je kunt je uitsloven in de sportschool zoveel je maar wil, als je drie pizza’s per week bestelt, is de kans groot dat je voor de rest van je leven veroordeeld bent tot overgewicht.

Gezond eten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kan het ook anders? Je kunt je televisie of smartphone niet aanzetten of je wordt overladen met de heerlijkste gerechten en vettigste snacks (die zijn ook gewoon het lekkerst). Hoe vettiger, hoe prettiger.

Voor de meeste mensen is afvallen een ware lijdensweg. Maar afvallen of gezond eten hoeft helemaal geen kwelling te zijn. Je kunt het jezelf veel makkelijker maken door te kiezen voor een eiwitdieet met begeleiding van een online dieetcoach.

Waarom een eiwitdieet om af te vallen?

Als het gaat over diëten spreken zowat alle experts elkaar tegen, maar over het belang van één ding zijn ze het eens: eiwitten! Maar waarom is een eiwitdieet voor jou de sleutel om die overtollige kilo’s eindelijk echt kwijt te spelen?

Voor calorieën geldt dat als je er meer eet dan je er verbrandt, je nooit zult afvallen. Dat is precies het grote verschil met eiwitten. De manier waarop ons lichaam eiwitten verwerkt, maakt het een goed idee om er precies meer van te eten.

Eiwitten en koolhydraten hebben ongeveer hetzelfde aantal calorieën per gram. Maar omdat eiwitten je langer een voldaan gevoel geven, zal je minder eten. En omdat je metabolisme aanzienlijk verbetert met een eiwitdieet draagt het bij tot efficiënt en duurzaam gewichtsverlies.

Nu je dit goede nieuws hebt verteerd, zit je misschien al halfweg die dikke steak boordevol eiwitten, maar er is ook een keerzijde. Overdaad schaadt en dat is ook zo voor eiwitten. Een teveel aan eiwitten zorgt ervoor dat je nieren extra hard moeten werken om de aminozuren af te scheiden. Vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen kan dit schadelijk zijn.

Diëten is niet iets wat je lichtzinnig moet opnemen. Het gaat immers over je lichaam en je gezondheid. Daar komt de online dieetcoach van Be-Slank op de proppen! Maar een online dieetcoach geeft veel meer dan alleen maar voedingsadvies.

Hoe kan een online dieetcoach mij helpen afvallen?

Meer en meer mensen schakelen over op een online dieetcoach, eerder dan te kiezen voor een persoonlijke dieetcoach ergens op kantoor of aan huis. Overigens ook een efficiënte manier om verantwoord af te slanken. Maar waarom kiezen dan alsmaar meer mensen voor een online dieetcoach? Dat komt verrassend genoeg niet alleen door de lockdowns – al is het in tijden van pandemie wel handig meegenomen dat je gewoon online dieetadvies kunt krijgen.

Een meer gepersonaliseerde aanpak

Vanuit onze opvoeding en op school hebben we allemaal wel enkele belangrijke voedingsadviezen meegekregen. Evenwichtig eten, tussendoor een stuk fruit en niet te gulzig met suiker en zout. Maar niet ieder lichaam is hetzelfde. En gelukkig maar. Precies omdat iedereen anders is, zijn online dieetcoaches er om ons individueel te begeleiden en advies te geven op maat.

Alles van je genen tot je levensstijl heeft een invloed op wat jij precies nodig hebt op het gebied van voeding. Mensen hebben ook uiteenlopende doelstellingen: sommige mensen willen gewoon gezonder leven, terwijl anderen eindelijk afscheid willen nemen van dat bierbuikje. Iedere situatie verdient een andere, gepersonaliseerde aanpak.

Voedingsadvies wanneer jij dat nodig hebt

Een van de belangrijkste voordelen van een online dieetcoach om af te vallen, is precies dat ze online zijn. De online coach is altijd online en staat klaar om te helpen wanneer jij hen nodig hebt. Waar je je ook bevindt, je coach geeft je advies op een dienblaadje.

Heb je het even moeilijk om die vraatzucht in bedwang te houden? Weet je niet goed welke groentjes je in je shake moet verwerken? Heb je advies nodig over welke maaltijdreep of eiwitrijke maaltijd je moet eten? Stuur je online coach snel een berichtje en krijg tips, advies en een zetje in de rug.

Bespaar kostbare tijd

Niets zo ergerlijk als in de file te moeten staan. Het is niet alleen slecht voor ons humeur, maar ook voor onze gezondheid. En dat voor een dienst die je gewoon online kunt hebben. In plaats van een voedingsdeskundige aan de andere kant van de stad, ben je dan veel beter (en goedkoper) af met een online dieetcoach.

Verantwoording afleggen

Wie ooit al eens een dieet heeft gevolgd, weet hoe moeilijk het is om het ook vol te houden. Dat geldt ook voor een eiwitdieet. Het ene dieet is al moeilijker dan het andere, maar heel wat mensen gooien halfweg de handdoek in de ring. De reden voor hun mislukking is het gebrek aan verantwoording. Deze afvallers (figuurlijk dan) hadden niemand die hen naar de eindstreep schreeuwt of er was om hen door moeilijke momenten heen te trekken.

Door je te laten begeleiden door een online dieetcoach wordt je verantwoordelijkheidsgevoel groter. Je kunt je online coach altijd contacteren voor hulp. Bovendien zal je voedingscoach ook je vooruitgang mee opvolgen. Zo zijn er opvolgingsgesprekken waarin de progressie en verbeterpunten besproken worden.

Zeker als het aankomt op evaluatie zijn online coaches van goudwaarde. Op basis van hun deskundige bevindingen kan het eiwitdieet immers altijd bijgestuurd worden om de efficiëntie ervan nog te verbeteren.

Gezonde voedingsgewoontes aankweken

Het is geen geheim dat de gemiddelde Nederlander geen al te beste eetgewoontes heeft. We gaan graag gezellig uit eten op restaurant (en als we even verplicht thuis zitten opgesloten laten we de maaltijden gewoon aan huis aanrukken) en we hangen niet zelden met een grote zak chips voor de buis. Kortom, we zijn zo gewend geraakt aan die ongezonde levensstijl dat het vrijwel onmogelijk lijkt om dat patroon te doorbreken.

In de laatste fase van het eiwitdieet is het de bedoeling dat we op ons streefgewicht zitten en dat ook behouden. En hier komt de begeleiding van een online dieetcoach pas echt goed van pas. Een online coach zal je leren om:

  • je porties en calorieconsumptie te beperken;
  • je drang naar eten en je hongergevoel onder controle te houden;
  • gezondere alternatieven op te nemen in je dagelijks dieet.

Eiwitdieet met de beste online coaching voor de beste resultaten

Het belang van gezonde voeding (naast voldoende lichaamsbeweging en een goede nachtrust) kan niet genoeg onderstreept worden. De lessen die je leert van een online dieetcoach zullen je op weg helpen om je eetgewoontes definitief te veranderen en je leven over een nieuwe, gezondere boeg te gooien.

Lijkt het onbegonnen werk om je gezondheidsdoelen te bereiken? Heb je het moeilijk om gezond te eten? Dan is een eiwitdieet onder begeleiding van een online dieetcoach wellicht perfect op jouw lijf geschreven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *