Hoeveel kun je afvallen met shakes? Hoe bereik je het optimale resultaat?

Er zijn veel manieren waarop je kunt afvallen. Daarbij is de ene voor sommige mensen succesvoller dan de andere. Er zijn een aantal manieren van afvallen die niet echt goed zijn voor de gezondheid. Zoals bijvoorbeeld ineens veel minder gaan eten. Dit geeft misschien wel snel resultaat, maar zorgt er ook voor dat je een hoop broodnodige voedingsstoffen niet binnen zult krijgen. Bovendien vergroot het de kans dat wanneer je hiermee stopt en de teugels weer laat vieren, het gewicht snel weer terugkomt.

Maaltijdshakes zijn in dat opzicht een goed alternatief. Door maximaal twee maaltijden per dag te vervangen met maaltijdshakes, ga je op een verantwoorde manier de strijd tegen de kilo´s aan terwijl je minstens eens per dag gewoon kan blijven eten. Het is wel raadzaam dit zo verantwoord mogelijk te doen. Ook is het niet goed om alle drie de maaltijden door een shake te vervangen. Twee maaltijden per dag kan wel, maar zeker niet te lang.

Hoeveel kun je afvallen met shakes in potentie?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, door het afslanken met shakes kan men naar de meest optimistische inschatting tot wel ongeveer 2.5 kilo’s per week afvallen. Op een gezonde, verantwoorde wijze. Meer kilo’s afvallen is mogelijk maar alleen wanneer men het op een manier doet die niet aan te raden is en zou kunnen leiden tot het gevreesde jojo effect. Belangrijk tevens om in ogenschouw te nemen is het huidige gewicht. Iemand die 120+ KG weegt zal over het algemeen meer afvallen per week dan iemand die als startgewicht 80 KG kent.

Er zijn daarnaast nog een aantal factoren die invloed hebben op de hoeveelheid kilo’s die je kunt afslanken per week of per maand.

– De kwaliteit van de gekozen shake

Niet alle shakes die verkrijgbaar zijn, zijn even goed voor je. Een foto zegt meer dan duizend woorden:

Hoeveel afvallen met shakes

Wellicht een open deur, maar shakes die minder suikers bevatten helpen je sneller je doel te bereiken. Overigens is hier ook nog onderscheid te maken tussen natuurlijke suikers en kunstmatig toegevoegde suikers. De eerste vallen te prefereren natuurlijk, dit zijn het soort suikers die bijv. fruit bevat. Verder zijn de bekende e-nummers natuurlijk te vermijden. Je wilt gewoon geen ‘rare woorden’ zien op de verpakking die de meeste mensen niets zeggen zoals ‘Acesulfaam-K’. Ten slotte, bevat de shake die je kiest idealiter geen soja, gluten of lactose.

Andere factoren van belang zijn de hoeveelheid maaltijden die je vervangt door shakes, en wat je daarnaast eet. Wanneer je ervoor kiest om 3 maaltijden per dag te vervangen door shakes, zul je het meest rap afvallen. Maar dit is zeker geen goed idee voor langere periode. Indien je een doel hebt op korte termijn, bijv. je wilt in een bepaalde jurk of pak passen voor een bruiloft bijvoorbeeld, dan kun je ervoor kiezen om tot maximaal 5 dagen, drie maaltijd shakes per dag te consumeren. Maar idealiter, plan je dit verder vooruit, zodat dit niet nodig is.

Ten slotte, ieder mens is natuurlijk anders, andere stofwisseling, bewegingspatroon. Dit zijn allemaal variabelen die verschillen van persoon tot persoon.

Niet strikt noodzakelijk voor resultaten maar wel ten zeerste aan te bevelen:

– Kies voor een shake die vezels bevat

Deze voegen geen calorieën toe, maar helpen je wel om langer dat voldane gevoel te hebben (dus geen honger).

– Eet naast de shakes alkalische voeding

Indien je gekozen hebt voor een shake met dierlijk eiwit i.p.v. plantaardig eiwit, dan heeft dit een impact op de zuurgraad van je lichaam. Om dit te compenseren wil je alkalische voeding en drank tot je nemen. Voorbeelden daarvan zijn citroen en groene thee (voor velen is dit een goede combinatie, groene thee met een stukje citroen erin), amandelen,  paranoten, rauwe spinazie, broccoli, komkommer. Geheel vermijden wil je koffie, alcohol, frisdrank, granen, de meeste vlees (met name rood vlees) en vis. Omdat je al je zuurgraad aanzienlijk verhoogd door de inname van dierlijke eiwitten, kun je deze voedingsmiddelen niet nog eens daarbij gebruiken. Een slimmere keuze zou zijn om te kiezen voor een maaltijdshake op basis van plantaardige eiwitten zodat je je hier minder zorgen om hoeft te maken.

Hoe werken maaltijdshakes?

Klinkt dit als een goede manier om gewicht te verliezen? Dan ben je hier aan het juiste adres, we gaan namelijk nog veel meer vertellen over maaltijdshakes, hoe je deze kunt gebruiken en waarom deze goed kunnen werken. Zoals gezegd is het verstandig om niet al te lang twee of drie shakes per dag te nemen. Wanneer het gewenste resultaat is behaald of je daarbij in de buurt komt, kun je al beginnen met afbouwen naar een enkele shake per dag.

Uiteindelijk is het doel dat wanneer het streefgewicht is bereikt, er over wordt gegaan op een blijvend gezond voedingspatroon, ook nadat er helemaal wordt gestopt met het gebruik van de shakes. Wanneer dit niet gebeurd, en je bijvoorbeeld weer volop begint met het eten van koolhydraten, zullen als gevolg de kilo’s weer snel terugkomen. Op een gegeven moment kan een shake worden vervangen door een broodmaaltijd, waarbij je het beste niet meer dan twee boterhammen per maaltijd kunt nemen. Blijf daarbij zoveel mogelijk water drinken.

Wanneer je op het punt bent dat je helemaal geen shakes meer gebruikt is de grootste uitdaging om op gewicht te blijven. Mocht dit je veel moeite kosten, dan kun je altijd nog een keer terugvallen op maaltijdshakes op bepaalde momenten als dit je helpt. Al is het eigenlijk niet de bedoeling. Het kan wel helpen om te compenseren als je een keer een dag niet of minder gezond hebt gegeten. De beste manier om op gewicht te blijven is toch om definitief het eetpatroon te veranderen en dus een gewoonte van gezonder leven te maken.

Nog meer tips voor het beste resultaat

Het gebruik van maaltijdshakes kan dus absoluut tot succes en gewichtsverlies leiden. Door maaltijdshakes te gebruiken en te combineren met andere eiwitrijke dieet producten kun je nog beter afvallen. Bovendien zorgt het voor de nodige afwisseling waardoor je dieet minder saai en dus minder zwaar wordt. Als laatste kunnen de volgende tips je zeker ook helpen:

#1: Verlaag je dagelijkse energiebehoeften niet met meer dan 500 kilocalorieën

Het is een misvatting dat je gelijk zo min mogelijk kilocalorieën in moet nemen. Misschien geeft het in het begin goed resultaat, maar het is niet gezond en werkt na verloop van tijd averechts, want het lichaam zal uiteindelijk uitgeput raken.

#2: Stel jezelf duidelijke doelen

Voordat je begint is het goed om jezelf duidelijke doelstellingen op te leggen. Misschien niet eens qua gewicht of hoeveel je wilt verliezen, maar wel wat betreft je dieet en hoe serieus je hiermee aan de slag gaat.

#3: Verander regelmatig van smaak voor de afwisseling

Maaltijdshakes zijn er in verschillende smaken. Maar hier zoveel mogelijk gebruik van. Hierdoor wordt het minder snel saai en kun je dus lekker afwisselen.

#4: Vraag om hulp van je omgeving

Deze tip is vooral belangrijk omdat het je kan helpen niet in verleidelijke situaties te komen. Wanneer je jouw omgeving op de hoogte brengt van jouw dieet en aangeeft dit serieus te nemen, kan men hier rekening mee houden.

Mocht je op een gegeven moment aan gaan hikken tegen een onzichtbaar plateau, raadpleeg dan dit artikel: Ik val niet meer af, hoe komt het dat ik niet meer af val? Hierin staan een aantal veel voorkomende pijnpunten beschreven waarom het kan zijn dat je niet meer zoveel kilo’s afvalt als voorheen, zodat je de spreekwoordelijke spaak in het wiel kunt identificeren. Anderzijds, wil het helemaal niet lukken vanaf het begin af aan al niet? Lees dan dit artikel. Geef niet op. En laat het genoemde getal, de schatting hoeveelheid kilo’s die je kunt afvallen met shakes je niet demotiveren indien het bij jou niet zo snel lukt. Nogmaals er zijn verscheidene factoren in het spel. Het is zaak om jezelf hier bekend mee te maken, om zodoende de juiste keuzes te maken voor een optimaal resultaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *