Kom ik weer aan als ik stop met de shakes?

Je hebt een mooi resultaat behaald in het afvallen met onze shakes en nu ben je bang dat je weer aankomt. Je ideale gewicht bereiken is natuurlijk een mooie mijlpaal waar je trots op mag zijn. Maar nu is het zaak om dit gewicht te behouden. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je je streefgewicht hebt behaald en na het stoppen met de shakes de kilo’s er weer aanvliegen. Hieronder leg ik uit waar je op moet letten en hoe je kan voorkomen, dat je weer aankomt in gewicht.

Als ik stop met shakes, kom ik dan weer aan?

in het kort gezegd, is het antwoord nee! Maar dit is wel afhankelijk van meerdere factoren en dat je op gewicht blijft is zeker niet vanzelfsprekend. Een gezond eet- en leefpatroon is erg belangrijk om je gewicht te behouden. Via onze online dieetcoach helpen wij je met het afvallen, maar zeker zo belangrijk, het behouden van je streefgewicht! Oude eetgewoontes moeten doorbroken worden en nieuwe eetgewoontes moeten aangeleerd worden. Veel klanten van Be-Slank blijven daarom ook 1 shake per dag gebruiken, om zo een gezonde en goede start van de dag te hebben zonder allerlei overbodige calorieën.

Hoe kan ik het bekende jojo-effect voorkomen?

Tip 1:

Heb je tijdens je dieet wel de juiste afslankshakes gebruikt? Afslankshakes moeten rijk zijn aan allerlei vitaminen, voedingsstoffen en bouwstenen en natuurlijk weinig suikers bevatten. Maar let ook op of er in de shakes voldoende goede vetten in zitten.  Het klinkt misschien vreemd, maar een shake moet ook (juiste) vetten bevatten en te weinig of teveel aan vetten is ook weer niet goed. Een goede shake bevat vetten zoals, Omega 3 (visolie) en Omega 6 (linolzuur). Je lichaam heeft namelijk deze vetzuren nodig als bouwstenen voor je cellen, maar beschermt je ook voor indringers en zijn o.a. nodig voor je ogen, je hersenen en voor het goed functioneren van je spieren.

Tip2:

Verder is het heel belangrijk dat je het gebruik van shakes ook afbouwt. Veel mensen stoppen abrupt met het gebruik van shakes, als de pot leeg is of als het streefgewicht behaald is. Je lichaam is inmiddels gewend geraakt aan 2 shakes per dag en aan beperkte koolhydraten. Wanneer je dan ineens stopt met de shakes en een gezonde broodmaaltijd gaat eten, krijgt je lichaam veel meer koolhydraten binnen dan het gewend was en kan daar behoorlijk op reageren. Het is van belang dat je je lichaam weer langzaam laat wennen aan meer koolhydraten. Bouw je shakes af van 2x per dag naar 1x per dag. Mocht je bekend zijn met het heftige reageren op koolhydraten is het zelfs raadzaam om de shakes van 1x per dag naar om de dag af te bouwen.

Per maand dat je de shakes van Be-Slank gebruikt hanteren wij het volgende schema:

– 1 maand fase 1 (2 shakes per dag) : 5 dagen afbouwen
– 2 maanden fase 1 (2 shakes per dag): 10 dagen afbouwen
– 3 maanden fase 1 (2 shakes per dag): 14 dagen afbouwen

Vind je het moeilijk om op gewicht te blijven?

Zorg dan dat je wat shakes achter de hand hebt. Onze probeerverpakking bestaat uit losse zakjes in verschillende smaken shakes. Echt ideaal als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken of in de verleiding komt om ongezond te eten.

Heb je in het weekend vaak feestjes, uitstapjes of andere gelegenheden waarbij je wat minder gezond eet? Las dan op maandag een ‘shakedag’ in om dit te compenseren. Zo blijf je ook na je dieet op gewicht.

Vragen of advies nodig? Onze gratis online dieetcoach staat voor je klaar!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *