Afvallen met Snack A Jack of met Pinda’s?

Wat is beter: 200 Kcal geleverd door de Snack A Jack of 200 Kcal geleverd door pinda’s?

Als je de reclame moet geloven, is het antwoord makkelijk: Snack A Jacks voor wie wilt afvallen, het liefst 1 pak wafels per dag. Ze smaken zo lekker en het is, als je wilt afvallen, verantwoord. Toch?

Pinda’s zijn, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, eigenlijk geen noten, maar peulvruchten. Pinda’s bevatten, zoals iedereen wel weet, veel calorieën en deze worden voornamelijk geleverd door eiwitten en vetten. Maar dan, je hebt vetten en vetten, pinda’s bestaan uit veel onverzadigde vetten (lees goede vetten). Verder zijn pinda’s rijk aan vitamine E, vitamine B3, vitamine B9, calcium, magnesium en zink. Ook hebben pinda’s een laag glycemische index, waardoor je weinig schommeling in je bloedsuikers hebt. Schommeling in je bloedsuikers geeft (lekkere) trek.

Terugkomend op de vraag: Wat is beter, 200 Kcal geleverd door de Snack A Jack,  of 200 Kcal geleverd door pinda’s?

De 200 kcal bij pinda’s worden geleverd door, voornamelijk eiwitten en onverzadigde vetten (goede vetten). De 200 kcal bij Snack A Jacks worden geleverd door, voornamelijk koolhydraten en suikers. En zoals jullie wel weten, zijn veel koolhydraten niet goed. (binnen een eiwitdieet)

 Eindconclusie:

Eet gerust 1 tot 2 keer per week een handje pinda’s, uiteraard wel ongezouten en met voorkeur naar doppinda’s (leuke avondvulling) en het voorkomt dat je er weer niet teveel van eet. Pinda’s passen dus prima in een eiwitdieet!

SNACK-A-JACKS jumbo karamel

Voedingswaarde: per 100 g:
kcal 385
eiwit 5,5 g
koolhydraten 87g
waarvan suikers 28 g
vet 2.1 g (vv 0,5 g, eov 1 g, mov 0,7 g)
voedingsvezel 2,3 g.

Doppinda’s

Voedingswaarde: per 100 g:
kcal 600
eiwit 28,0 g
koolhydraten 16,0 g
vet 50 g (vv 7,5 g, eov 25,1 g, mov 17,0 g)
voedingsvezel 7,0 g.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *