Ik voel een enorme drang om te Snaaien!

zin in snoepenHeb jij dat ook wel eens of misschien wel elke dag? Een heel sterk gevoel van ‘ik heb zin om te snoepen!’ Zin in borrelnootjes, chips of chocolade, dit terwijl je eigenlijk niet eens honger hebt en dat is natuurlijk niet zo handig wanneer je wilt afvallen.

Kijk,  iedereen heeft wel eens zin om te snoepen, vooral als je al meer dan 3 uur niets meer gegeten hebt. Dan is het natuurlijk verstandig om iets gezonds voor jezelf te gaan klaarmaken, zoals een heerlijk rijkelijk gevulde salade. Maar dit ‘snoepen’ (eetbui) is een ander gevoel, namelijk je hebt een onbedwingbare neiging tot allerlei lekkere dingen terwijl je eigenlijk geen honger hebt. Je laat het dan ook niet bij 1 koekje, maar de hele verpakking moet eraan geloven.

Herken je dit? Luister dan eens naar je lichaam en wat wil je lichaam? Stel jezelf dan eens de vraag: “Ik heb geen honger, maar waarom wil ik dan snoepen?” Probeer dan niet om een antwoord te bedenken wat bij deze vraag past, maar wacht af en kijk welk antwoord er in je opkomt.

Op deze manier is de kans groot dat je lichaam het antwoord geeft wat je werkelijk behoefte is. Vaak is het antwoord best eenvoudig, bijvoorbeeld: Ik ben moe. Of: ik verveel me. Grote kans dat je het problemen kan oplossen, namelijk door vroeg naar bed te gaan of door iets te gaan doen, zoals een vriendin bellen of een wandeling te gaan maken.

Of je nu wel of niet wilt afvallen, naar je lichaam luisteren is altijd belangrijk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *