Afvallen? Ga geocachen…

Afvallen met geocaching?

Is dat een nieuw dieet: geocaching? Nee, geocaching is een soort schatzoeken op GPS (met je smartphone). Het leuke van geocaching is dat je leuke wandelingen / tochten maakt en op plekken komt waar je anders niet komt. Overigens is geocaching geheel gratis en door de vele wandeltochten die je ermee maakt zal je zeker de nodige calorieën verbranden en dus afvallen. Geocaching is ook erg geocachingleuk om samen met kinderen te doen en is behoorlijk verslavend. Ik ken eigenlijk niemand die het 1x gedaan heeft en daarna niet doorging. Sommige caches zijn erg creatief verstopt en kunnen zo moeilijk verstopt zijn, dat jij hem niet kunt vinden. Wetend dat hij er echt ligt, maakt dat je door blijft zoeken. Wanneer  je hem dan toch vindt is het ‘YES’  gevoel des te groter.

Wat is nu geocaching?

Over de gehele wereld liggen er nu ruim 2,2 miljoen caches verstopt en in Nederland liggen er ruim 25.000 caches verstopt. Er zijn in Nederland tussen de 30.000 en 40.000 geocachers actief. Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Tegenwoordig kan dit ook een dusdanig kleine cache (nano cache) zijn dat er alleen een logboek in zit. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de Geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones.

De schat

De schat (cache) is een doos waarin zich allerlei voorwerpen bevinden (niet bij alle types caches). De vinder kan zo voorwerpen ruilen en/of toevoegen. Het is niet de bedoeling enkel voorwerpen weg te nemen maar ook iets van grotere waarde terug te plaatsen. Wanneer er geen ruimte is voor een schatkist wordt gebruikgemaakt van kleinere doosjes. schatzoeken

Naast de onbekende voorwerpen in een schat, zijn er ook voorwerpen die geregistreerd worden. Voorwerpen die geregistreerd worden zijn de Travelbugs en de geocoin. De geocoin is een speciale penning. Beide type voorwerpen hebben een uniek identificatienummer, waarmee de reis van het voorwerp via internet gevolgd kan worden. De meeste travelbugs en geocoin hebben een bepaald doel meegekregen. Vaak is dat om zo veel mogelijk landen te bezoeken of om naar een bepaalde geocache of plaats te komen. Het is de bedoeling dat een travelbug, nadat hij gevonden is, zo snel mogelijk weer in een andere schat wordt geplaatst. Hierdoor blijft de Travelbug in het spel en kunnen anderen hem ook vinden.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geocaching

Nederlanders bewegen te weinig

Uit onderzoek van TNO blijkt 32% van de volwassenen te weinig bewegen en meer dan de helft van de jongeren (54%) krijgt te weinig beweging. Wanneer je lekker gaat geocachen heb jij je beweging mooi te pakken. Je zult zien dat je graag meer gaat bewegen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen voor iemand die wil afvallen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geocaching

 

 

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *