Afvallen na een bevalling

Hoe kan ik verantwoord afvallen na een bevalling?

afvallen na bevallingJe leest hier niet veel informatie over, vandaar dit artikel over hoe je na je zwangerschap weer van je overtollige kilo’s afkomt. Veel vrouwen raken vanzelf de kilo’s na de zwangerschap weer kwijt, maar er is ook grote groep die helaas met de kilo’s blijven zitten. Sommige hopen erop dat de kilo’s vanzelf weer verdwijnen, wanneer ze maar lang genoeg borstvoeding geven.

Hoe kun je afvallen na bevalling?

Een kind 9 maanden dragen en ter wereld brengen is niet niets. Dit vergt veel energie van het lichaam en heeft dus ook behoorlijk impact op het lichaam gehad. Ook moet je lichaam in het begin na je bevalling, de borstvoeding op gang brengen en daarom is het niet slim om dan al aan een dieet te denken. Dit betekent niet dat je niet kunt afvallen, maar heel belangrijk hierin is, eet gewoon gezond. Eet vooral veel groentes en fruit en laat zoetige dingen zoals dropjes, chocolade etc staan, hier gaat het vaak namelijk fout bij vrouwen die net bevallen zijn. Zorg dat je veel water of thee drinkt en niet teveel sapjes tijdens al je kraamvisites die langskomt. Eigenlijk is dit niet veel anders voor vrouwen of natuurlijk mannen die niet bevallen zijn. Eet gewoon gezond en laat vooral de extraatjes staan. Geen crashdiëten of shakes, ook niet de shakes van Be-Slank zolang je borstvoeding geeft. Geef je geen borstvoeding meer, dan kunnen de shakes van Be-Slank ervoor zorgen dat je nog wat sneller van je zwangerschapskilo’s afkomt en deze zijn wel verantwoord.

 Snel weer je oude figuur terug na de zwangerschap?

Vergeet niet dat je lichaam na een zwangerschap veranderd is. De meesten zullen dus niet meer het figuur terugkrijgen als voor de zwangerschap. Je lichaam veranderd, de vormen worden anders, maar dit wil niet zeggen dat je niets aan de overtollige kilo’s en de vetrolletjes kunt doen. Ca 6 weken na een natuurlijke bevalling of een keizersnee, kan je voorzichtig gaan beginnen met buikspieroefeningen. Bouw dit rustig op en zorg ervoor dat je hier een patroon in maakt. Bijvoorbeeld elke ochtend eerst je oefeningen voordat de je dag weer begint. Welke buikoefeningen voor een strakke buik? De klassieke sit-ups zijn altijd goed, maar op internet zijn genoeg sites te vinden hoe en welke oefeningen met afbeeldingen en filmpjes.

Ook jij kunt weer mooi slank zijn!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *