Afvallen en toch uit eten gaan?

Mag je uit eten tijdens je eiwitdieet?

Ja, dat kan zelfs prima. uiteten en eiwitdieetVeel mensen denken vaak dat uit eten gaan slecht is, maar uit eten gaan gaat prima samen met afvallen en shakes. Ga je uit eten naar één van de volgende restaurants?

Pizzeria / Italiaan

Het meest gegeten bij de Italiaan is, hoe kan het ook anders, pizza! Veel mensen denken, dat een pizza wel redelijk gezond is, maar een pizza bevat al gauw 1000 a 1200 calorieën en dat is ruim teveel wanneer je wilt afvallen. Pizza is feitelijk een plak koolhydraat rijke deeg met een redelijke laag saus en daarover wat vlees/vis en groenten, rijkelijk bestrooid met kaas. Juist dit zorgt ervoor dat een pizza meer calorieën oplevert dan een portie friet van de snackbar. Ga je toch naar de Italiaan met bijvoorbeeld je collega’s, kies dan in ieder geval niet voor de pizza met verschillende kazen, maar ga voor de vegetarische pizza. Krijg je tijdens het wachten op je pizza een schaaltje stokbrood met kruidenboter? Neem dan alleen het stokbrood, dit is vaak lekker vers en het scheelt weer aan calorieën.

Snackbar

De snackbar kan je denk ik niet echt uit eten noemen, maar wanneer je naar de snackbar gaat, wordt het lastig om daar iets verantwoords te kiezen. Neem een patatje zonder mayonaise en kies voor ketchup of curry en wees daar matig mee. Vaak kan je ook rauwkorst krijgen en wil je toch graag een snack, kan je beter voor de kroket kiezen dan voor de frikandel. Als toetje kan je een waterijsje nemen, maar je toetje overslaan omdat je al gesnoept hebt is nog verstandiger!

Restaurant

Als voorafje kan prima een carpaccio en als hoofdgerecht bijvoorbeeld een lekker malse biefstuk of iets met vis. Witte vis is mager, maar bijvoorbeeld zalm en makreel bevatten onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor het hart – en vaatstelsel en het zenuwstelsel. Uiteraard spreekt het voor zich dat je niet kiest voor een sate van varkensvlees en satesaus. Daarnaast worden er altijd groenten en rauwkost geserveerd waar je natuurlijk onbeperkt van mag eten. Alleen het schaaltje gefrituurde aardappelen en sausjes laat je dan gewoon staan. Als dessert neem je een lekker kopje koffie (zonder bonbon) of een schaaltje met allerlei vers fruit. Zo zie je, dat je prima uit eten kunt tijdens je dieet!

Pannenkoekenhuis

Pannekoeken zijn voornamelijk koolhydraten wat niet ideaal is tijdens je dieet. Maar wanneer je een pannekoek met appel of ham en ananas neemt, dan valt het nog mee. Dit bevat ongeveer zo’n 500 a 600 calorieën en dat is vrij normaal voor een warme maaltijd. Niet aan te raden zijn de pannekoeken met bijvoorbeeld ham, kaas en spek en ook nog eens stroop.  Neem als toetje vers fruit of een kop koffie weer. Mochten ze ook suikervrij ijs hebben, laat je hierdoor niet verleiden. Om de suiker te vervangen wordt er weer meer vet aan toegevoegd om het op smaak te krijgen en dan is het eigenlijk weer als gewoon ijs.

Wokrestaurant / Wokken

Wokken is populair en wanneer je oplet kan het ook prima tijdens je dieet. Waar je op moet letten is, neem geen tomatensoep als vooraf, want hier zit weer veel suiker in, maar kies voor een ongebonden soep, zoals groentesoep of een vissoep. Verder kan je veel groenten eten bij de wok, heb je al eens bamboe gegeten? echt lekker en verantwoord om te nemen. Verder kan je naast het wokken wat weer met sauzen is ook je vlees of vis laten grillen en lekker laten kruiden. Eet geen bami of nasi en vergeet de satésaus.

Chinees / Chinezen

Uit eten bij de chinees komt steeds minder vaak voor. Maar op zijn tijd eens gezellig met de familie….

Chinees is funest voor iedereen die wil afvallen, de Chinese keuken zit vol met zoete en vette gerechten, boordevol koolhydraten en dat past vooral niet in een eiwitdieet. Vooral laten staan zijn de gerechten met troebele sauzen zoals Babi pangang (varkensvlees in zoetzure saus of FouYoung Hai (ei met rode saus), minder erg is Tjap Tjoy (groenten) met mihoen en kip.

Let op: bij de chinees worden veel smaakversterkers (E-nummers) gebruikt, deze smaakversterkers vertragen het signaal van verzadiging. Hierdoor eet je dus meer dan normaal en krijg je ook meer calorieën binnen.

3 reacties

    • Be-Slank op zegt:

      Beste Shelly,

      Sate eten is op zich niet het grootste probleem wanneer je een dieet volgt, het is meer de satesaus die je er eventueel bij eet. Natuurlijk is een stukje kipfilet magerder dan satevlees, maar dat moet op zijn tijd ook gewoon kunnen, als je oplet met de saus die erbij gebruikt.

  1. Ik probeer af te vallen, daarom is het moeilijk voor mij om uit te gaan eten. Mijn beste vriendin is over een paar weken jarig, en ze wil een feestje in een bar geven. Bedankt voor het advies om een patatje zonder mayonaise te nemen en voor ketchup of curry te kiezen. Ik kan niet de party missen, dus ik doe mijn best om gezond in de bar te eten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *