Ook zo snel weer honger na het eten van pasta?

Wie kent het niet? Eet je een behoorlijk vol bord met macaroni of spaghetti en misschien schep je zelfs een 2e keer op, wat natuurlijk niet moet als je wilt afvallen. Je ruimt de tafel op en pakt de vaatwasser in en stopt misschien de kinderen in bed om vervolgens heerlijkkoolhydraten pasta op de bank te kunnen gaan zitten voor de televisie en ja hoor… je maag knort alweer… honger/trek?  Het is nog geen uur geleden dat je gegeten hebt en toch nu alweer honger.

Dit zullen veel mensen herkennen (en ik zelf ook), maar het is ook verklaarbaar. Pasta gerechten, zoals macaroni en spaghetti bevatten zeer veel koolhydraten. Onbereide macaroni bevat maar liefst 70% koolhydraten en bereid dus nog meer. Pasta heeft een lage glycemische index waarde en wordt daardoor zeer snel verwerkt door de maag. Met andere woorden: het gaat sneller dan een sneltrein door de maag.

Uiteraard zit er verschil in of je meergranen of snelkook macaroni eet, maar veel mensen gebruiken de snelkook variant, omdat ze deze lekkerder vinden. Ook meergranen macaroni bevat een lage GI waarde en je zult er snel weer honger van  krijgen.

Als je wilt afvallen is het verstandig om minder koolhydraten te eten (bijv. Low carb dieet / eiwitdieet) en daarom maar maximaal 1 keer per week pasta te eten. Eet je liever vaker pasta omdat je geen liefhebber bent van aardappelen en/of rijst is de pasta van Be-Slank een oplossing. De pasta van Be-Slank bestaat uit 65% eiwitten i.p.v. koolhydraten en deze wordt langzaam afgebroken, waardoor je lang een gevuld gevoel houdt en niet snel honger zult krijgen.

Voor gewone pasta geldt als hoeveelheid 75-100 gr droge pasta p.p

Voor de pasta van Be-Slank geldt: 50-60 gr droge pasta p.p.

Probeer eens onze eiwitrijke pasta en je zult het verschil merken.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *