Afvallen en sportdrankjes

Al jaren lang zijn ze te vinden bij sportscholen en worden ‘warm’ aanbevolen door de sportinstructeur. Maar zijn ze wel zo goed voor je na het sporten? Veel mensen hebben geen idee hoeveel suiker er in sportdrankjes zitten, zoals AA en Extran sportdranken zitten.

energiedrank AAHoogleraar ‘Innovatie Gezonde Voeding’ van de Universiteit van Maastricht heeft dit onderzocht en het resultaat is opvallend, zeg maar gewoon schokkend.

Zo zitten er in Extran Energy (500 ml) maar liefst 21 suikerklontjes. En in AA High Energy (500 ml) zitten zelfs 24 suikerklontjes. Dit is echt wel veel suiker in zo’n ‘klein’ flesje en geloof me, dit heb je niet verbrandt met intensief sporten bij de sportschool of tijdens een fanatieke wedstrijd voetbal. Deze hoeveelheden heb je alleen nodig als je bijvoorbeeld een marathon loopt of mee doet aan de Tour de France.

Ook veel kinderen / scholieren zie je tussen de middag bij de supermarkten rondhangen met deze energy drinks. Drink jij ook regelmatig deze sportdrankjes of je kind? Pak eens 24 suikerklontjes in 1 hand en in je andere hand zo’n flesje AA drink en kijk er dan eens goed naar, zeer waarschijnlijk heb je geen zin meer!

Kortom afvallen en sportdrankjes en dus ook niet bij intensief sporten gaan samen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *