Hoe kan het, dat je zonder moeite een zak chips in 1x leeg eet??

Afgelopen week zijn in Tros Radar voedingsadditieven (E-nummers) ter discussie gesteld.
Een E-nummer is een stof die wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen. Zo hebben ze allemaal een eigen doel, zoals het voedsel lekkerder, houdbaar, smeuig, etc houden. Sommige E-nummers zijn in meerdere landen verboden, vanwege o.a. het verband met dik worden en kanker. Deze E-nummers zijn door “Europa” wel goedgekeurd en geeft hen een stempel van “wetenschappelijk onderzocht en niet schadelijk voor de gezondheid” en is dus goed voor ons is.

Een voorbeeld van een kant-en-klare maaltijd, stamppot boerenkool met spekjes en worst. Je denkt een gezonde warme hap, maar in het echt is het geheel bijna een chemisch prutje wat in een laboratorium is ‘gekookt’. Het bevat minstens 12 E-nummers, Hoezo eten?

Stuiterende kinderen, zo wordt gezegd, nuttigen teveel E102. Een synthetische stof die gele kleuring geeft aan snoepgoed. Kinderen vinden felle kleuren aantrekkelijk en daar worden ze zo de dupe van. In verschillende landen is het al verboden, maar in Nederland is het nog steeds toegestaan.

Waarom kost het je geen moeite om een hele zak chips in je eentje op te eten? Ze hebben er heel slim E621 en E640 aan toegevoegd, een smaakversterker. Je kunt ook wel zeggen een eetlustbevorderaar. Omdat het zo goed smaakt en blijft smaken, blijf je er van eten, voor je het weet is de zak leeg!

Wees (meer) bewust van het gebruik van E-nummers en kijk eens wat vaker op de verpakking welke voedingsadditieven er door de industrie is toegevoegd. Al is het voor een leek bijna niet meer te achterhalen, welke E-nummers er gebruikt worden in producten, omdat de industrie ‘goochelt’ met namen.

De eiwitshakes / maaltijdvervangers van Be-Slank is een volledig ’eerlijk’ produkt, zonder toevoegingen van de hierboven of andere schadelijke E-nummers. Dan hoeft u zich daar geen zorgen om te maken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *