Pas op met afslankkoffie!!!

Op internet en in allerlei tijdschriften, wordt je bestookt met advertenties voor afslankpillen, poeders en afslankdrankjes. De één belooft nog meer dan de andere, zo is er op de markt al enige tijd afslankkoffie / afslankthee. Drink dagelijks een paar kopjes afslankkoffie of -thee en de kilo’s vliegen eraf. Green Coffee 800 is zo’n afslankkoffie. De fabrikant beweert dat het product 100% natuurlijk is (wat ook op de verpakking staat vermeld), maar er zitten wel gevaarlijke medicijnen in. Dat klinkt niet als zuivere koffie…
Het RIVM onderzocht het afslank product Green Coffee op verboden stoffen. Er wordt sibutramine gevonden, een illegaal medicijn wat gebruikt werd bij de behandeling van obesitas(overgewicht). Het is uit de handel gehaald vanwege de zeer ernstige bijwerkingen zoals een hartaanval, beroerte, depressie en leverfalen.
Het RIVM heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een waarschuwing uitgegeven. Zij schrijven daarin dat op internet veel afslankpillen en dieetkuren te koop zijn, waarvan de samenstelling niet te vertrouwen is en gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid en leiden tot ernstige bijwerkingen.

Geen keurmerk
Het probleem met deze afslankdrankjes is dat er geen keurmerk bestaat. Er is dus ook geen controle op de bijsluiter of het etiket. Daarom kan je er nooit zeker van zijn, dat wat je koopt, veilig is. Green Coffee vermeldt bijvoorbeeld nergens dat er sibutramine in zit.
Als er een keurmerk zou zijn voor eiwitshakes / maaltijdvervangers van Be-Slank dan zouden wij dat zeker doen. Wij kunnen je verzekeren dat het eiwitdieet van Be-Slank echt van de beste kwaliteit zijn, geen synthetische kleurstoffen, aspartaam of conserveringsmiddelen toegevoegd. Alle produkten van het eiwitdieet Be-Slank, worden door het laboratorium gecontroleerd en goedgekeurd voor consumptie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *