Wat zijn verantwoorde drankjes tijdens een dieet?

Sommige mensen zien niet in, wat voor gevaar er schuilt in een glas frisdrank. Even makkelijk tussendoor als dorstlesser, of standaard als je voor de buis zit. Calorierijke drankjes zijn soms bommetjes! Voorbeelden hiervan, cola, (veel koolzuurhoudende dranken) energiedrankjes, alcoholische drankjes, milkshakes. Hieronder een aantal drankjes die je met een gerust hart kunt drinken.

Met stip op 1 staat natuurlijk Water!
Er zijn mensen die vinden het heerlijk, maar er zijn er ook die gruwelen van een ‘gewoon’ glaasje water. Als je gewend bent, om altijd frisdranken te drinken, dan zit er inderdaad weinig smaak aan een glas water, maar als je van je suikerverslaving af bent, zul je zien, dat je het ook gaat waarderen.

2. Thee
Vanwege de ietwat bittere smaak, gebruiken veel mensen suiker in de thee. Of soms puur als gewenning. Probeer dan eens groene of witte thee. Deze zijn van nature wat meer gezoet. Kun je de suiker achterwege laten! Laat een pot thee met wat citroensap, of een blaadje mint afkoelen en zet het anderhalf uur in de koelkast, zo maak je je eigen Ice-tea.

3. Een lekker bakje koffie. Een drank zonder calorieën, als je geen melk en suiker gebruikt. Tegenwoordig is er koffie genoeg met een smaakje, dus je kunt naar hartenlust wisselen. Niet teveel per dag, i.v.m. de hoeveelheid cafeïne.

4.  50/50 Roosvicee is een product, wat voor de ene helft uit vruchtensap en de andere helft uit water bestaat. Een smakelijke afwisseling voor in het weekend. Maar dan ook alleen als een afwisseling. Het levert toch 50 kcal per glas. Chrystal Clear levert ook nauwelijks calorieën, maar denk om de hoeveelheid koolzuur.

5. Limonade
Limonade is pure suiker. Gebruik niet meer dan een bodempje, als je bijvoorbeeld helemaal zat van het pure water bent.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *