Alcohol tijdens het afvallen!

Mag ik tijdens mijn dieet alcohol ? is een vraag die wij vaak krijgen. Hoeveel calorieën zitten er in een biertje? Of, ik drink elke dag maar 1 glaasje wijn bij het eten… en is rode wijn beter als witte?

Alcohol roept veel vragen op
Alcohol is vooral een bron van zinloze calorieën. Dit betekent dat het geen enkele voedingswaarde bevat, behalve het leveren van calorieën. Mensen met overgewicht komen makkelijker aan als ze drinken dan mensen die geen overgewicht hebben.afvallen en wijn

Calorieën in de bekende drankjes
In alcohol zelf zit geen vet, maar het levert wel ontzettend veel calorieën. Veel drankjes zijn aangemaakt met suikers, kleurstoffen, smaakstoffen en zelfs room! Mixdranken zijn vaak een combinatie van veel suikers en alcohol. En zijn daardoor echte calorieënbommetjes.

Word je dik van bier?
Een normaal glas bier levert 110 kcal. Alcoholvrij bier en light bier leveren ongeveer 70 kcal per glas. Dus als je elke dag 1 a 2 biertjes ’s avonds drinkt, dan heb je per week toch zo’n 770 a 1440 Kcal extra binnen. Ook een groot nadeel van alcohol is, dat je vaak zin krijgt om iets te knabbelen, en dat dat de nodige calorieën met zich meebrengt spreekt voor zich.

Word je dik van wijn
Droge wijn bevat minder calorieën als zoete. Een glas droge witte wijn bevat ongeveer 100 kcal en glas zoete witte wijn maar liefst 150 kcal. Stel dat je elke dag tijdens de maaltijd en    ‘s avonds een glas zoete witte wijn zou drinken, dan krijg je dus alleen al 2100 extra calorieën per week van de wijn binnen. Rode wijn bevat iets meer calorieën dan witte. De calorieën variëren per soort wijn wel.

Sterke drank
Sterke dranken variëren sterk in de calorieën. Maar het gemiddelde is zo’n 100 kcal per borrel. Zoete likeuren leveren al gauw meer dan 110 kcal per glaasje en Bailey’s 120 kcal. Irish Coffee bevat zelfs 220 kcal.

Mixdrankjes
Mixdranken bevatten vaak veel calorieën door het hoge suikergehalte (zoete mixjes). Een Bacardi Cola (baco) bevat bijvoorbeeld 140 kcal en een Breezer 150 kcal.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *