Kan je de eiwitshake van tevoren klaar maken?

Een veelgestelde vraag van gebruikers is:

Ik heb op mijn werk geen tijd om een eiwitshake / maaltijdshake te maken, dus gebruik ik een maaltijdshake alleen ’s morgens als ontbijt?

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om de eiwitshake van tevoren te maken en te bewaren in de koelkast. Je maakt de shake ’s morgens en neemt hem in de shakebeker mee naar je werk. Wanneer je de eiwitshake direct in de koelkast zet, dan hoeft je niet bang te zijn dat de eiwitshake vies van smaak wordt. De lage temperatuur in de koelkast blokkeert de groei van bacteriën. De eiwitshake blijft in de koelkast zeker een 4-6 uur goed en blijft fris van smaak. Of de shake lekker blijft na een paar uur in de koelkast is wel afhankelijk van welk soort shake je gebruikt. De maaltijdshakes van Be-Slank bestaat uit een blend (mix) van 6 verschillende plantaardige eiwitten, maar wanneer je een goedkopere shake uit de winkel haalt, welke bijna volledig bestaan uit (goedkope) melkeiwitten, dan zullen de eiwitten na urenlang in de koelkast staan opzwellen en de shake zal lobbig gaan worden, niet lekker dus!

Wanneer je de shake namelijk 2x per dag gebruikt i.p.v. alleen ’s morgens, dan zul je veel beter resultaat behalen. 1 x per dag een shake is voornamelijk bedoelt voor de afbouwfase of voor onderhoud en zul je hooguit lichtjes afvallen. Bij 2 x shakes per dag (aanbevolen) zul je veel sneller afvallen en door 2 maal daags gebruik kun je het ook lang volhouden. 3 Maal daags shake is voor zeer snel afvallen, dit mag maximaal 5 dagen achter elkaar gevolgt worden, daarna ga je over naar 2 x per dag een shake. Voor exate details over hoe je moet afvallen met shakes van Be-Slank, of wilt toepassen in elk willekeurig eiwitdieet, zie dan ons 3 fasen eiwitdieet.

1 reactie

  1. Ruben Kemp op zegt:

    De lage temperatuur in de koelkast blokkeert de groei van bacteriën. De eiwitshake blijft in de koelkast zeker een 4-6 uur goed en blijft fris van smaak. Of de shake lekker blijft na een paar uur in de koelkast is wel afhankelijk van welk soort shake je gebruikt.

    Geldt dit alleen bij een shake op melkbasis of ook op waterbasis. Omdat er op water heen houdbaarheidsdatum zit natuurlijk. En bacteriën groeien dan misschien niet of minder snel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *