De feestdagen komen er weer aan!

Kerst is goed voor 3x meer kcal dan normaal!

Gemiddeld eet men met de kerstdagen maar liefst zo’n 6000 calorieën, dat is ongeveer drie keer meer dan aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (vrouw ca 2000 kcal per dag). Om dit te verbranden moet je wel heel veel sporten. Ongeveer 12 uur stevig fietsen met gemiddelde snelheid van 20 km/u.
kerstdiner en afvallenMet Kerst verwacht iedereen te veel te eten, maar bijna niemand heeft in de gaten dat je zoveel meer eet dan anders. Dit komt o.a.door de vele tussendoortjes / hapjes en de wijntjes die ervoor zorgen dat de kcal snel oplopen. Aangezien de meeste mensen ook 2 dagen kerst vieren, hebben we het al over 2 x 6000 kcal. 12.000 Kcal, hoe krijgen we deze weer weg? Met in het vooruitzicht Oud & Nieuw en de daarbij behorende heerlijke oliebollen en appelflappen met als gebruikelijk, champagne!

Vooral als je bezig bent met afvallen en je al de nodige kilo’s bent kwijtgeraakt, hakken deze extra kcal er behoorlijk in. Je lichaam is namelijk gewend om al een tijd lang ca 1200 – 1500 kcal per dag (voor verantwoord afvallen) binnen te krijgen en dan reageert het lichaam er behoorlijk heftig op als je ineens in 2 dagen tijd zo’n 12.000 kcal binnen krijgt. Natuurlijk zijn er ook mensen die heel bewust door de feestdagen heen komen en bij lange na de 12.000 kcal niet halen, maar gemiddeld dus helaas wel.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *