Wat zit er in de kipnuggets van de McDonalds?

De mcnuggets, bestaat voor 50% uit separator vlees en de andere helft zijn smaak en conververingsmiddelen….. Misschien gebruik je hetzelf ook in de keuken? maar er zit o.a. dimethylpolysiloxaan en tert-buthylhydrochinon (TBHQ), een chemisch conserveermiddel in, dat zo dodelijk is dat je al van 5 gram gegarandeerd het loodje legt (Je zult dan wel ca 11 kilo kipnuggets moeten eten om dit te bereiken!).

Vervolgens wordt het karkas van de kip vermalen en onder hoge druk geperst door een zeef, waardoor je een smurrie krijgt van huid, botten, spieren en beenmerg.

In het karkas zitten helaas bacterien, dus gooien we er liters ammoniak erover zodat de hele smurrie goed doordrenkt wordt met ammoniak. Helaas smaakt het nu niet meer zo lekker en daarom gooien we er een schep kippenaroma erover.

Helaas is de kleur nu te rose, dit lossen we op door nog wat kleurstoffen erdoor te mengen.

Nu gaan er ook op het internet tegenstrijdige verhalen hierover rond en die zeggen weer, dat het een broodjeaap verhaal is. Maar er zijn ook vele filmpjes op internet te vinden o.a. op Foodinc. die er niet heel smakelijk uitzien en voorzich spreken.

Tip:

Maak je eigen kipnuggets uit de oven!

Ideaal als je bezig bent met afvallen en je hebt zin in een lekkere hap (moet soms een keer kunnen natuurlijk).

Tijd: 20-25 min.

Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • kipkruiden
  • Een bakje naturel cornflakes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Doe daarna een paar handjes cornflakes in een plastic zakje, knoop deze dicht en probeer de cornflakes een beetje te verkruimelen met je handen zodat de cornflakes iets kleiner worden. Als je hiermee klaar bent leg je de verkruimelde cornflakes uitgespreid op een bord. Daarna meng je het ei met een eetlepel melk in een bakje.

Leg alvast een stuk bakpapier op een bakplaat en snijd daarna eventueel de kipfilet in stukjes.

Breng de kip op smaak met wat kipkruiden en haal daarna de kipfilet of de kipstukjes door het ei en daarna door de cornflakes. Ga zo door totdat je alle kip hebt gebruikt.

Leg alle kipstukjes op het bakpapier en de kip kan nu de oven in voor ongeveer 12-14 minuten.

Eet smakelijk!

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *