Mag je nu wel of niet na 20.00u ’s avond eten, of kan ik net zo goed die calorieën op mijn buik plakken?

Stelling: Calorieën die je na acht uur ’s avonds eet, verbrand je niet meer

 

EENS 60%

ONEENS 40%

Antwoord volgens: Voedingscentrum | GFK

Ook na acht uur ’s avonds verbrandt je lichaam nog calorieën. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je calorieën binnenkrijgt, maar hoeveel calorieën je in totaal op een dag binnenkrijgt. Wat je meer eet dan je verbrand sla je op als vet.

Mijn mening:

Ik ben zeker van mening, dat je ervoor moet zorgen dat je meer calorieën moet verbranden dan dat je tot je neemt. Alleen zo kan je afvallen, maar wat als ik nu ’s avonds om 22.30u een broodje shoarma eet met veel knoflooksaus en ik ga daarna gelijk naar bed, dan is mijn partner naast mij in bed niet zo blij en mijn stofwisseling komt op een lager pitje en verbrand ik deze caloriebom van ruim 500 kcal niet meer (volledig), tenzij je meer dan 10 uur slaapt zie tabel hieronder. Daarnaast hebben we het alleen over calorieën en niet over vetten, koolhydraten of over goede of slechte calorieën!

Bezigheid Verbruik per uur
Slapen 56 kcal
Zitten 62 kcal
Staan 72 kcal
Wandelen (3km/u) 150 kcal
Zwemmen (rustig) 240 kcal
Zwemmen (20 min/km) 660 kcal
Fietsen (20km/u) 480 kcal

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *