Herbalife shake versus Be-Slank maaltijdshake test

Is Herbalife Gezond? Hoe zit het met de Ingrediënten? Wij Vergelijken Herbalife Shakes met Be-Slank o.a. op Smaak, Aantal Koolhydraten en Prijs. Daarom gaan we vandaag de shakes van Herbalife eens onder de loep nemen.

ervaring herbalife shakeWij begrijpen als geen ander, dat wij als Be-Slank een beetje (veel) bevooroordeeld zijn. Toch proberen wij een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen over de verschillende merken shakes op de markt.

Herbalife shakes

Herbalife, wie kent het niet? Herbalife is een amerikaans bedrijf, opgericht in 1980 en is tot op vandaag nog steeds de grootste speler op de internationale markt. Herbalife verkoopt dus al bijna 38 jaar lang shakes, repen en andere afslanksupplementen. Herbalife heeft inmiddels talloze mensen geholpen met afvallen.

Prijs van Herbalife

Ook wij zijn met onze afslankstudio LineStyle in 2005 begonnen met de verkoop van Herbalife. Bij LineStyle gaat sporten samen met gezond eten, maar om diverse redenen kan iemand ook tijdelijk beter af zijn met afvallen door middel van afslankshakes. Na enkele jaren gewerkt te hebben met de producten van Herbalife, begonnen wij ons steeds meer te storen aan de matige kwaliteit, de smaak en de hoge prijzen van de Herbalife shakes. Op dit moment kost een pot afslankshake van Herbalife bijna 42 euro en dat is lastig te verantwoorden naar de klanten. Daarnaast de extra verkoop van Vezel-en kruidentabletten en ThermoJetics Kruidenthee etc. waren wij en onze klanten zat. In  al die jaren hadden wij wel gezien, dat afvallen met shakes voor veel mensen toch wel een (tijdelijke) oplossing kan zijn. Be-Slank werd ‘geboren’.

Oprichting Be-Slank 2011

In 2010 starten wij, in overleg met de farmaceutische industrie, met de ontwikkeling van Be-Slank. Wij namen onze ervaringen met de afslankstudio en de jarenlange verkoop van Herbalife shakes daarin mee.

Speerpunten voor onze shakes waren:

  • scherpe prijs-kwaliteitverhouding
  • natuurlijke ingredienten
  • alles moet in de pot zitten, dus geen losse noodzakelijke pillen, thee etc
  • de shakes moesten natuurlijk ook lekker zijn

De meeste mensen die wel eens Herbalife hebben gebruikt, kunnen beamen dat de shakes wat melig en muffig smaakt. Dat moest dus beter kunnen en na veel overleg, testen en proeven (wat bijna een jaar duurde) was het zover. Begin 2011 kwamen de shakes van Be-Slank op de markt en was de komst eigenlijk gelijk al een succes. Be-Slank is nog steeds groeiend en heeft inmiddels redelijke naamsbekendheid in met name Nederland en Belgie opgebouwd.

Kwaliteit Herbalife shake

per 100 gram Be-Slank   Herbalife
kcal 342 375
Totaal Eiwit (g) 65 35
Koolhydraten (g) 10 35
   waarvan suikers (g) 9.9 33
Vet (g) 4.1 8.8
Vezels (g) 19.7 9.6

Zoals je kunt zien, bevatten de shakes van Herbalife nog best veel suiker en had het eiwitgehalte best wat hoger mogen zijn. De shake bevat helaas wel kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen. Pluspunt zijn de vezels, die ontbreken vaak bij veel dieetshakes. (met name de eiwitshakes).

Eindconclusie:

Herbalife is op zich een prima afslankproduct voor wie wil afvallen met shakes. Maar als je kritisch kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding: hoge prijs, matig eiwitgehalte, hoog suikergehalte, kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen, zijn de shakes niet aan te raden. De smaak is natuurlijk erg persoonlijk, maar kan volgens ons ook echt beter. Overigens vind ik zelf, dat ze ook wel wat aan de uitstraling van de potten mogen doen. Want eerlijk = eerlijk, de potten van Be-Slank zien er smakelijker uit.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *