Te druk om te lijnen!

Hoe kan ik afvallen als ik het te druk heb om te lijnen ?

  1. eten kost tijd, of het nu gaat om gezond of ongezond eten.
    Als je te dik bent, ga ik er vanuit dat je tijd vind om te eten, ook al heb je het erg druk.
  2. tussendoortjes die veel vetten en suikers bevatten, zoals chocolade, koekjes, snickertjes, pakje sultana’s etc. eten veel makkelijker en sneller weg dan bijvoorbeeld vers fruit,  ook al zitten er behoorlijk meer calorieën in. Daarom denk ik dat je je maag hebt gevuld met snelle en gemakkelijke producten die dik makend zijn en de gezondere hebt genegeerd.

Om af te vallen hoef je geen speciaal dieet te volgen en daarom hieraan veel tijd en moeite besteden. Je hoeft alleen de ongezonde snacks vervangen door andere, even gemakkelijke hapjes die minder calorieën en vetten bevatten, die ook je hongergevoel wegnemen en hooguit een paar minuten meer kosten om ze op te eten. Deel je hongergevoel in op een schaal van 1 tot 5 zie mijn vorige blog.

Als je toch voor gemakkelijk en snel gaat, kun je bijvoorbeeld de maaltijdshakes /eiwitshakes van Be-Slank gebruiken.

Als tussendoortjes kun je bananen(max 2 per week), appels, peren etc eten.

Zorg ervoor dat je de ongezonde snacks ook niet in huis haalt, dan kan je ook niet in de verleiding komen. Heb je snoep in huis voor de kinderen? Koop dan snoep waar jezelf niet zo gek op bent!

Maak een boodschappenlijst  met snelle en gemakkelijke producten die je lekker vindt zonder echt te hoeven koken. Zo is je koelkast weer goed gevuld is met gezonde producten. Als je serieus wilt afvallen, kun je die tijd vinden. Als je dat echt niet lukt, moet je jezelf afvragen of je wel echt serieus wilt afvallen? Want “Winnaars hebben een plan, Verliezers hebben een excuus!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *