Beste maaltijdshakes

Wil je graag op een verantwoorde manier afslanken? Zonder dat je over een paar weken weer terug bij af bent? Want als het je eenmaal is gelukt wil je natuurlijk ook dat die overtollige kilo’s langdurig wegblijven! Een gemakkelijke, lekkere en veilige manier om af te slanken is door maaltijdshakes te gebruiken. Hieronder lees je hoe maaltijdshakes jou kunnen helpen om op een verantwoorde manier af te vallen. Ook lees je hoe je de juiste maaltijdshake kiest, zodat je optimaal kan blijven genieten en toch je doelen haalt.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een maaltijdshake?


Tussen verschillende merken en soorten maaltijdshakes kunnen grote verschillen zitten. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een goede maaltijdshake? Ga zeker niet alleen op de prijs af maar kijk ook naar de voedingswaarden. Gebruik deze maaltijdshakevergelijker om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen merken. Dit zijn een paar redenen waarom de maaltijdshakes van Be-Slank een goede keuze zijn om jou te helpen je ideale gewicht te bereiken:

  • Rijk aan vezels, wat bijdraagt aan een optimale spijsvertering.
  • Rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten.
  • Vrij van soja, gluten en lactose. Dit maakt de maaltijdshakes ook zeer geschikt voor mensen met voedselallergieën of intoleranties.
  • Vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen, toegevoegde suikers en e-nummers.

Maaltijdshakes vergelijken

Zoals je kunt zien in onderstaande tabel, zit er er wel degelijk verschil in de kwaliteit van verschillende shakes. Met name in de soms wel hele hoge suikergehaltes tot wel 60% in de shakes. Toch is voor veel mensen de prijs belangrijker, maar koop dan een pak suiker en wat vitamine pillen. Kijk iets verder dan de prijs, je lichaam is tenslotte het belangrijkste toch?

Fabrikant

Proteïnen

Suikers

Vetten

Vezels

Natuurlijke basis

Be-Slank

Bestel direct

65%

3%

4,1%

19,7%

ja

WeightCare

11%

51%

12,0%

16,0%

nee

Modifast

26%

9%

8%

8,4%

nee

Herbalife

35%

23%

9,7%

18%

nee

Straight Away

38%

25%

7,0%

5,2%

nee

Cambridge/ The 1:1 Diet

39%

35%

5,8%

4,6%

nee

Lucovitaal Superfood shake

22%

57%

10,0%

7,0%

nee

Aldi shake

33%

28%

16%

0%

nee

Action shake

(Easy Way)

21%

43%

9,2%

0%

nee

Let op, er worden veel shakes in als proteïne shake of eiwitshake aangeboden op internet met een 90% of hoger eiwitgehalte. Dit wil zeggen dat eigenlijk bijna alles van de inhoud alleen maar eiwitten zijn. Let op!, dit zijn dus geen maaltijdvervangers of dieetshakes maar gewoon eiwitpoeders. Niets verkeerds mee, maar oorspronkelijk bestemd voor sporters en dus niet voor het afvallen. Daarnaast kan je jezelf nog afvragen van welke soorten eiwit er gebruik zijn gemaakt in de shakes, denk aan eiwitten van een legbatterij kip uit de bio-industrie of eiwitten uit genetisch gemodificeerde sojabonen. Maar denk ook aan, zitten er zoetstoffen / smaakversterkers in de shake en zo ja welke? Bevat de maaltijdshakes genoeg vitaminen en vezels?

Hoe gebruik je maaltijdshakes bij het afvallen?

Als je hebt besloten om maaltijdshakes in je dieet op te nemen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt immers verantwoord en duurzaam afvallen, op een manier dat je het goed volhoudt en de kilo’s er niet gelijk weer aanvliegen. Het is belangrijk om een verantwoord schema te volgen, en slechts één of twee maaltijden op een dag te vervangen voor een maaltijdshake. Volg bijvoorbeeld het drie fasen schema. Het drie fasen schema is een voedingsplan waarmee je met behulp van maaltijdshakes en eiwitrijke dieetproducten gemakkelijk en verantwoord afvalt. Het is makkelijk vol te houden en geeft je houvast om jouw gewenste resultaten te halen.

Waarom kiezen voor een blend (mix) van verschillende eiwitten

De goedkoopste shakes zijn meestal gemaakt van wei (whey) eiwit concentraat, dit is naast melkeiwit de goedkoopste variant en bevat relatief veel melksuikers (lactose). Sommige shakes maken naast de gewone wei eiwit ook gebruik van caseïne eiwit. Caseïne eiwit is al een stuk complexer in aminozuren structuur en daar is je lichaam dus langer mee bezig om het af te breken tot aminozuren. Alle maaltijdshakes van Be-Slank zijn gemaakt uit een blend van maar liefst 5 verschillende plantaardige eiwitten. Het ene eiwitsoort is complexer dan de ander, zodat je met de shakes van Be-Slank urenlang kan doen.

Duurzaam, gemakkelijk én verantwoord afslanken met de beste maaltijdshakes

Door op een slimme manier afvalshakes toe te voegen aan je dieet kan je op een duurzame manier gemakkelijk én verantwoord afslanken. Volg bijvoorbeeld het drie fasen schema om snel resultaat te zien en te ontdekken hoe afvalshakes jou helpen om af te slanken of op gewicht te blijven. Ben je nieuwsgierig geworden naar welke smaken er allemaal zijn en welke afvalshake het beste bij jou past? Probeer dan eens een proefpakket shakes en kickstart jouw afslankproces!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak per dag een shake?

Dit is afhankelijk welke fase je wilt gaan volgen. Gebruikelijk is 2 maal per dag een shake van Be-Slank en ’s avonds een gezonde warme maaltijd.

Hoe kan ik de shakes het beste klaarmaken?

De shakes van Be-Slank meng je met een zuivelproduct zoals bijvoorbeeld (magere) melk. Hieronder enkele voorbeelden die je kunt gebruiken:

 • Melk (magere)
 • Karnemelk
 • Sojamelk (ongezoete)
 • Rijstmelk
 • Water
 • Amandelmelk
 • Yoghurt
 • Kwark
 • Biogarde yoghurt met 1 stuk fruit erdoor (TIP)

Wil je een lekkere luchtige shake? Gebruik dan onze handige shaker met een handig zeefje voor een heerlijke luchtige shake!

Zijn de shakes van Be-Slank Vegetarisch en of Vegan?

De ‘normale’ shakes van Be-Slank zijn vegetarisch en dus geschikt voor vegetariërs. De basisblend van onze shake is ook Vegan, maar wij kunnen op dit moment (helaas) niet garanderen dat deze shakes ook 100% Vegan zijn. Inmiddels hebben we voor de veganisten ook 2 aparte maaltijdshakes die wel echt volledig Vegan zijn

Zijn de shakes van Be-Slank lactosevrij?

De shakes van Be-Slank bevatten geen lactose, maar worden wel verwerkt in een fabriek waar ook melk, ei en pinda worden verwerkt en kan dus sporen van pinda, eieren en melk (inclusief lactose) bevatten.