Shake maaltijdvervanger

Wil je graag op een verantwoorde manier afslanken? Zonder dat je over een paar weken weer terug bij af bent? Want als het je eenmaal is gelukt wil je natuurlijk ook dat die overtollige kilo’s langdurig wegblijven! Een gemakkelijke, lekkere en veilige manier om af te slanken is door shakes te gebruiken. Hieronder lees je hoe maaltijdvervanger shakes jou kunnen helpen om op een verantwoorde manier af te vallen. Ook lees je hoe je de juiste shake als maaltijdvervanger kiest, zodat je optimaal kan blijven genieten en toch je doelen haalt.

 

Wat is het verschil tussen een eiwitshake en een maaltijdshake?

Als je interesse hebt in afvallen met eiwitshakes kom je vaak de termen eiwitshake, maaltijdshake, afslankshake of maaltijdvervanger tegen. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een eiwitshake, maaltijdshake en afslankshake? En kun je deze alle drie gebruiken als maaltijdvervanger? Er zijn een paar dingen waarin deze drie soorten shakes van elkaar verschillen:

–  Eiwitshakes

Eiwitshakes, ook wel proteïneshakes genoemd, hebben vaak een zeer hoog gehalte aan eiwitten. Soms bestaat zo’n eiwitshake voor meer dan 90% uit eiwitten. Van oorsprong zijn eiwitshakes gemaakt voor sporters om het spierherstel te bevorderen na een zware training. Een eiwitshake is geen volwaardige maaltijdvervanger omdat het voornamelijk eiwitten bevat, en nauwelijks tot geen andere essentiële voedingsstoffen.

– Afslankshakes

De naam zegt het al, afslankshakes zijn ontworpen om te gebruiken als je wilt afslanken. Afslankshakes zijn vaak zeer arm aan calorieën en koolhydraten, maar bevatten vaak wel veel suikers. Het zijn vaak geen volwaardige maaltijdvervangers omdat het zeer hoog in suikers is en niet alle essentiële voedingsstoffen bevat.

–  Maaltijdshakes

Het idee van een maaltijdshake is dat het een vervanging is voor een complete maaltijd. In een maaltijdshake zitten alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten goede maaltijdshakes weinig suikers en geen onnodige toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen. Een maaltijdshake kun je ter vervanging van een maaltijd drinken, maar let wel op dat je dit op een verantwoorde manier doet. Hoe je één of meerdere maaltijdshakes in je dieet integreert lees je hieronder.

Hoe gebruik je maaltijdshakes bij het afslanken?

Als je hebt besloten om maaltijdshakes in je dieet op te nemen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt immers verantwoord en duurzaam afvallen, op een manier dat je het goed volhoudt en de kilo’s er niet gelijk weer aanvliegen. Het is belangrijk om een verantwoord schema te volgen, en slechts één of twee maaltijden op een dag te vervangen voor een maaltijdshake. Volg bijvoorbeeld het drie fasen schema. Het drie fasen schema is een voedingsplan waarmee je met behulp van maaltijdshakes en eiwitrijke dieetproducten gemakkelijk en verantwoord afvalt. Het is makkelijk vol te houden en geeft je houvast om jouw gewenste resultaten te halen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een maaltijdshake?


Tussen verschillende merken en soorten maaltijdshakes kunnen grote verschillen zitten. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een goede maaltijdshake? Ga zeker niet alleen op de prijs af maar kijk ook naar de voedingswaarden. Gebruik deze maaltijdshakevergelijker om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen merken. Dit zijn een paar redenen waarom de maaltijdshakes van Be-Slank een goede keuze zijn om jou te helpen je ideale gewicht te bereiken:

  • In de maaltijdshakes zit een mix van verschillende soorten plantaardige eiwitten zoals gele erwt, linzen en pompoen.
  • Rijk aan vezels, wat bijdraagt aan een optimale spijsvertering.
  • Rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten.
  • Vrij van soja, gluten en lactose. Dit maakt de maaltijdshakes ook zeer geschikt voor mensen met voedselallergieën of intoleranties.
  • Vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen, toegevoegde suikers en e-nummers.

Duurzaam, gemakkelijk én verantwoord afslanken met shakes

Door op een slimme manier maaltijdshakes toe te voegen aan je dieet kan je op een duurzame manier gemakkelijk én verantwoord afslanken. Volg bijvoorbeeld het drie fasen schema om snel resultaat te zien en te ontdekken hoe maaltijdshakes jou helpen om af te slanken of op gewicht te blijven. Ben je nieuwsgierig geworden naar welke smaken er allemaal zijn en welke shake het beste bij jou past? Probeer dan eens een proefpakket shakes en kickstart jouw afslankproces!