Slechte eetgewoontes en afvallen

Slechte eetgewoontes ontwikkelen zich tijdens je jeugd. Hierbij spelen je ouders een grote rol en hebben dus invloed op je eetgewoontes. Deze eetgewoontes zijn al helemaal niet ideaal als je wilt afvallen!

Aantal voorbeelden van eetgewoontes:

  • Het tafelen was vroeger vaak een situatie van veel eten en een gevoel van gezelligheid en genegenheid. Je helemaal (te) vol eten, werd beloond met nog een toetje zoals ijs.
  • Voor een tweede keer opscheppen, wordt vertaald als waardering dat het eten lekker is of dat je moeder lekker heeft gekookt. Op deze manier wordt gezelligheid, liefde en grote porties dan ook sterk met elkaar verbonden.
  • Het afslaan/bedanken voor een stuk taart als iemand jarig is, wordt gezien als vorm van onbeleefd. Tegenwoordig is het echt niet heel vreemd om te bedanken voor taart en meestal heb jij er meer een probleem mee dan de jarige zelf. Trouwens heel veel mensen eten tegenwoordig vrij laat, en nog geen uur later kom je binnen bij de verjaardag en moet je al een stuk taart verplicht eten terwijl je buik nog vol is van het warme eten?

Veranderen van eetgewoontes:

Daarom is het belangrijk om deze gedachte te veranderen, door de nadruk te leggen op kwaliteit van het eten en dat het dus niet gaat om de kwantiteit. Gezond eten met minder calorieën kan ook heel gezellig, smakelijk en verzadigend zijn en op een gegeven moment leer je kwaliteit van het eten ook waarderen.

Als je accepteert dat je de samenstelling van jouw maaltijden blijvend moet veranderen dan wordt afvallen veel gemakkelijker.

Je favoriete eten laten staan is niet nodig. Er minder van eten en meer groeten erbij te nemen is een goede oplossing zonder honger te hoeven lijden.

Denk aan termen als vetarm, suikerarm en koolhydraat arm (niet koolhydraat vrij) en vezelrijk, dus gewoon gezond!

Schep geen 2e keer op, tenzij het gestoomde groenten of rauwkost is. Koop kleine verpakkingen en bezwijk niet voor “super size” voordelen.

Veel mensen koken (on)bewust te veel, waardoor je in de verleiding komt om het restje ook maar op te maken, want dat is zonde om weg te gooien. Maak ook geen extra grote pan macaroni of boerenkool etc, want hierdoor kan je in de verleiding om nog een keer op te scheppen. Of verdeel vooraf de maaltijd in 2 porties, wanneer je voor 2 keer hebt gekookt. Gebruik je zintuigen en je bewustwording. Alles is relatief, gebruik dus geen grote borden, groot bestek of glazen. Regel het tempo en eet langzaam zodat je ook van de verzadigings- signalen kunt genieten  die proeven en kauwen teweeg brengen en leer kwaliteit van voedsel te waarderen. Verse boontjes zijn echt lekkerder dan boontjes uit blik etc.

Drink elke ochtend een maaltijd shake van Be-Slank, zodat je de dag start met alle vitamines, mineralen en vezels voor meer energie. Wanneer je wilt afvallen is 2 maal daags de shake van Be-Slank nodig. Lees hier meer informatie over het eiwitdieet van Be-Slank

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *