Doe je mee met mijn Challenge?

Momenteel gaat er geen dag voorbij zonder filmpjes op Facebook van mensen, die zichzelf met ijskoude emmers water overgieten voor de ALS icebucket challange. Natuurlijk is een goed doel steunen altijd goed, maar dit bracht mij op het idee om jou uit te dagen! Nee je hoeft geen filmpjes van jezelf te maken en ook geen koud water over je hoofd te kieperen.

Mijn uitdaging is om in ieder geval 1 week uit je eigen comfortzone te gaan met eten.

afslank challengeWat houdt dat dan in: ‘Uit je eigen comfortzone te gaan met eten’?

Als je wilt afvallen is het voor de meeste mensen nodig om uit je comfortzone te treden en dat kan voor sommige best spannend zijn. Wij mensen houden nou eenmaal van gewoontes en grijpen vaak naar, voor ons vertrouwde etenswaar. Vaak staan dezelfde en veelal niet de gezondste gerechten op tafel en zit er te weinig variatie in.

Kan ik jou uitdagen om meer variatie in je eten aan te brengen en nieuwe dingen te proberen?

Ontbijt:

Ontbijt je altijd met wit brood? Koop eens een week lang bruin (liefst volkoren) brood of varieer met speltbrood, meergranenbrood etc. Eet je meestal al gevarieerd brood, varieer dan eens met een schaaltje yoghurt met muesli en fruit.

Lunch:

Kies eens andere vleeswaren, kook eens een eitje voor op je boterham, eet daarnaast eens wat rauwkost. Probeer eens een zelfgemaakte soepje met wat rauwkost, er zijn zoveel mogelijkheden.

Diner:

Probeer elke dag, bij voorkeur lopend of fietsend naar de supermarkt / groenteboer aan de andere kant van je dorp of wijk in de stad te gaan en daar een voor jou onbekende groente te kopen en daar op internet een bijpassend recept bij te zoeken. Dit hoeft helemaal niet een ingewikkeld recept te zijn. Kies eens wat vaker voor vis en laat de gepaneerde vleeswaren eens een weekje liggen. Op internet zijn zoveel gerechten te vinden, maar ook in de ‘Allerhande’ of de ‘Hallo Jumbo’ staan erg lekkere gerechten, waarbij je echt geen urenvoor in de keuken hoeft te staan.

Fruit:

Hoeveel fruitsoorten bestaan er eigenlijk en hoeveel soorten eet jij eigenlijk? Koop deze week eens iets anders dan de bekende appel of banaan en probeer een week lang elke dag ander fruit te eten. Iedere soort fruit heeft weer zijn eigen unieke gezonde voedingsstoffen. Denk eens aan abrikoos, papaya of grapefruit welke rijk zijn aan antioxidanten om de schadelijke vrije radicalen in je lichaam mee onschadelijk te maken.

Ga jij de Challenge aan?

Ik hoop je genoeg te hebben kunnen inspireren en motiveren? Doe eens gek en eet eens wat anders, ontdek nieuwe smaken. Je hoeft dus geen filmpje van jezelf te maken, maar wij zijn wel benieuwd hoe jouw challenge eruit gaat zien en/of eruit zag. Challenge yourself!!!

5 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *