Schaatsen zorgt voor de nodige verbranding van de calorieën!

Als je graag wilt afvallen, ga je lekker naar buiten en ga je een flinke wandeling maken of nog beter, trek de schaatsen aan. Door de kou verbrand je namelijk behoorlijk meer calorieën en voor iedereen die een strakke buik wil, is dit wat we willen!

Veel mensen krijgen door de kou een vlekkerig en rood gezicht, wat schraal aanvoelt en misschien bezorgt de kou je ook nog eens wintertenen, maar het heeft ook positieve kanten. Want hoe lager de temperaturen buiten worden, hoe harder je lichaam moet werken en daardoor verbrandt je lichaam meer calorieën…. En dat betekent o.a. een strakkere buik.

Als het buiten koud is, moet je lichaam heel hard werken om je lichaamstemperatuur constant te houden. De kleine bloedvaatjes van de huid vernauwen zich om te zorgen dat niet teveel warmte verloren gaat en de huid minder kou van de omgeving opneemt. Het vernauwen van de bloedvaatjes heeft als gevolg dat het hart sneller gaat kloppen en de bloeddruk toeneemt. Kortom, je lichaam werkt op volle toeren. Door je niet goed aan te kleden met de kou, kan het dus ook heel gevaarlijk zijn als je te lang blootstelt aan extreme kou. Met goede kleding kun je met een gerust hart een heerlijke wandeling of schaatstocht maken.

Ga nu het nog kan dus lekker schaatsen, want met een uurtje schaatsen verbrand je gemiddeld zo’n 500 Kcal!!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *