Blijft het bij goede voornemens?

Ken je dit lijstje nog? goede voornemens

Je lijstje van goede voornemens die je vorig jaar en misschien het jaar ervoor ook hebt gehad? Wees eens eerlijk, wat is er van terechtgekomen?

Geweldig als je gestopt bent met roken, of als je je tijd beter kon verdelen tussen je werk en je gezin.

Toch zijn er vast genoeg mensen die weer een beetje van voren af moeten beginnen. Eén van die zaken gaat bijna altijd over je gewicht.

Hoe kan het toch steeds dat dit zo’n punt is. Het antwoord is simpel, wanneer je je dit voorneemt, heeft het vaak iets tijdelijks. Je moet het niet willen omdat het weer 1 januari geweest is. Omdat iedereen goede voornemens heeft en omdat de feestdagen weer achter de rug zijn. Dan houdt het niet lang stand.Over het algemeen hebben mensen hun goede voornemens al binnen 2 weken weer overboord gegooid.

Het meest belangrijk is dat je je zelf een doel stelt. Wil je je spijkerbroek weer passen die in de kast ligt, of misschien wil je wel meer afvallen. Bedenk vooraf wat je wilt. Daarnaast moet je er voor zorgen dat het niet een korte termijn actie is, maar dat je structureel iets moet veranderen .

Maak eens een lijstje met de producten waar jij de fout mee in gaat. Je zult schrikken dat het er best veel zijn. Verder is het erg zinvol om een soort voedingsdagboekje bij te houden. Schrijf alles op en bekijk het aan het eind van de dag heel kritisch. Dan weet je wat de volgende dag moet laten.

Wees duidelijk en maak met je zelf de afspraak dat je minstens 2x per week sport, of extra beweegt. Durf je te zeggen hoe lang je naar tv kijkt? Dan kan je in ieder geval de smoes : geen tijd, niet gebruiken.

Als je echt wilt en niet alleen om de voornemens, dan is het kwestie van je levensgewoonten aanpassen.

Wie goed voorbereid start, heeft de grootste kans om er een succes van te maken en vooral om het te behouden.

 

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Ik vind de nieuwe smaken, vooral de fruit smaken heel erg lekker, geen honger….en wat ik ook prettig vind, bestellen voor 15.00 de volgende dag in huis….dus hoef ik nooit zonder te zitten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *