Afvallen in December?

Afvallen tijdens de Feestdagen!

De decembermaand is waarschijnlijk de aller moeilijkste maand als je wilt afvallen. We beginnen met Sinterklaas; marsepein, afvallen in decemberpepernoten, chocoladeletters en gaan direct door naar de Kerstdagen. Overal wordt er uitbundig en overdadig gekookt, we borrelen wat af.  De ene dag een diner, de andere een gourmet! We sluiten het jaar af met appelflappen en oliebollen en vaak…te veel drank en luiden de eerste weken van het nieuwe jaar in met een flink aantal Nieuwjaarsborrels.

Vlak na de zomervakantie liggen ze er alweer; de pepernoten. We kopen ze elk jaar eerder. Kinderen vinden het lekker! Ja en jij eet er dan lekker van mee. Zet geen schaaltje op tafel neer, want zo eet je er ongemerkt de hele dag van. Als je weet dat een chocolade letter bijna net zoveel calorieën levert als een warme maaltijd!!! Denk je er misschien wel een keertje extra over na. Het advies: koop van die uitdeelzakjes voor de kinderen, dan is er ook geen aangebroken zak waar je van kunt snoepen en laat de chocolade maar lekker in de winkel liggen!

Als de Kerstman is gearriveerd, dan blijft het niet bij de diners op 1e en 2e kerstdag. We eten op zulke dagen vaak de hele dag maar door. Een stuk amandelstaaf bij de koffie, bij je 2e kopje een dikke bonbon. De beste oplossing tijdens deze dagen is toch om je te
houden aan een normaal eetpatroon. Natuurlijk zijn dat andere maaltijden dan je gewend bent, maar als je de extraatjes gedurende de dagen overslaat dan beperk je de schade. Natuurlijk mag je ook lekker eten, maar doe het met je verstand! Een advies voor het gourmetten: een paar stukjes vlees is niet zo erg, maar blijf van de sausjes af, neem niet te veel brood met kruidenboter, maar maak voor je zelf een lekkere gezonde salade klaar waar je af en toe van opschept.

Oud_en_Nieuw_Heerde_feestelijke_oliebollenHet jaar sluiten we altijd af met spetterend vuurwerk! En natuurlijk met oliebollen/ appelflappen en een drankje. Belangrijkste is: stop niet zomaar alles in je mond. Je kunt natuurlijk wel eens een oliebol (120 kcal.) eten, wat eigenlijk veel verstandiger is dan een appelflap ( 3x zoveel) maar eet niet zonder er bij na te denken. En dan heb ik het nog niet eens over de grote hoeveelheden poedersuiker…..

De borrel op oudejaarsavond heeft net zoveel calorieën op nieuwjaarsdag. Als je weet dat er meerdere borrels gepland staan, dan moet je voor jezelf de keuze maken waar je wat drinkt. Je kunt ook heel duidelijk voor jezelf zijn, geen drank meer, maar een gezonde start. Zo raar is het niet hoor, als je met een glas jus d’orange in je handen staat!

Ondanks de valkuilen die je vast gaat tegenkomen deze maand, wensen we je vast een fijne gezellige december maand toe.

Geniet met mate!

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *